Pozor! Magistrát upozorňuje na zrušení odpolední rozšířené provozní doby oddělení registru obyvatel!

Pozor! Magistrát upozorňuje na zrušení odpolední rozšířené provozní doby oddělení registru obyvatel!
ilustrační foto Jakub Bureš

Pozor! Upozorňujeme na zrušení odpolední, rozšířené provozní doby oddělení registru obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů.

Vzhledem k očekávanému náporu žadatelů o občanské průkazy, kterým v letošním roce končí platnost, přistoupil Magistrát města Prostějova, s účinností od 1. 9. 2015 a to až do odvolání, k rozšíření počtu pracovišť a ke zvýšení počtu zaměstnanců. Provozní doba pro občany byla: pondělí a středa od 7.00 hod. do 17.30 hod., úterý a čtvrtek od 7.00 hod. do 17.30 hod. a v pátek od 7.00 hod. do 15.30 hod.

„V současnosti jsou lidé odbavováni průběžně, bez delší čekací doby a nikde se netvoří fronty. V případě, že zaměstnanci ve frontě vyvolávacího systému vidí, že je větší počet zájemců o doklady, jsou průběžně otevírány i další přepážky tak, aby občané nemuseli čekat na odbavení,“ popsala současný stav vedoucí Odboru občanských záležitostí Magistrátu města Prostějova Marie Javůrková.

Vzhledem ke skutečnosti, že v období od 1. 9. do 15. 9. 2015 z celkového počtu 1749 odbavených občanů, využilo odpolední rozšířené provozní doby celkem 20 zájemců, dochází s účinností od 1. 10. 2015 ke zrušení odpolední rozšířené provozní doby a zachování rozšířené provozní doby v ranních hodinách vždy od 7.00 hod. ráno a to až do konce běžné provozní doby úřadu každý pracovní den v týdnu. Tuto dobu za sledované období využilo k návštěvě oddělení registru obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů celkem 166 občanů.

„Za předpokladu, že dojde před koncem roku ke zvýšenému zájmu občanů o vydání nových občanských průkazů, je oddělení registru obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů připraveno operativně provozní dobu dle potřeby zase prodloužit,“ Marie Javůrková. (zdroj MMP)

Poslat nový komentář