Charita sbírá PET víčka, pomozme!

Charita sbírá PET víčka, pomozme!
Foto ber

 

Obyčejná víčka z PET láhví opět pomáhají dětem i dospělým. Po jednorázových akcích, kdy se sbírka týkala určité osoby, se v Prostějově opět sbírají ve velkém. Odevzdat je můžeme v Charitě v Polišenského ulici.

 

"Sbírali sjem víčka pro jednu malou holčičku na zakoupení speciálního kočárku. Sbírka skončila a nám doma zůstala taška vršků, které odkládáme už tak nějak automaticky. Takže jsem sedla k netu a našla informaci na stránkách prostějovské Charity a jsem tady,"  uvedla paní Věra, kterou jsme u odevzdávání vršků zastihli. Výnos ze sbírky, která je dlouhodobá, bude podle Lenky Prokopové z Charity použit k nákupu pomůcek pro zdravotně znevýhodněné osoby. "Navíc peníze použijeme i v nejrůznějších aktivitách, které mají podpořit sociální cítění v dětech i dospělých," dodala Prokopová.

Sbírat mohou všichni

Jednotlivci, společenství, kolektivy, školy, instituce, zařízení i firmy mohou víčka sbírat jednorázově, dlouhodobě i průběžně. Charita navíc uvítá všechny, kteří budou myšlenku sběru šířit. Sběrným místem jsou mimo zmíněné středisko Charity Prostějov v Polišenského ulici SŠ, ZŠ a MŠ JISTOTA na Tetíně. Organizátoři by rovněž uvítali vytvoření nového sběrného místa. "Chtěli bychom požádat o spolupráci okolní obce, aby bylo sběrné místo co nejblíže „dárcům““. Můžete-li nám nabídnout ve svém úřadu, instituci či obchodu prostor 1 m2 pro zřízení čistého a důstojného sběrného místa, budeme velmi vděčni," požádala Prokopová, která zároveň upozornila, že při větším množství (cca 500 kg) zajistí Charita odvoz na vlastní náklady.

Sběrné místo v Polišenského ulici  je otevřeno od pondělí do pátku v době od 9 do 15 hodin. (ber)

 

 

 

Komentáře

To je jistě dobrý nápad!

Uvítala bych, kdyby se vedle kontejnerů na plasty objevily i nádoby, do kterých bychom ty víčka hodili. Bylo by to jednoduché a účinné.Sama sbírám víčka pro vnučky, které je někde nosí. Občas mi doma chybí místo, kde mohu igelitku či prázdnou vázu nebo omniovku  dát a vršky tam házet a skladovat, abych to měla hezky u ruky. Chce to jen osvětu na další použití těchto plastových víček a nějaký ten "odpadkový koš" se stříškou, aby tam nenateklo a když půjdu vyhodit pet lahve, tak víčka dám bokem.

Poslat nový komentář