Po dálnici běhal zraněný leopard!

Po dálnici běhal zraněný leopard!
ilustrační foto koláž ber

Po D46 u Žešova se včera odpoledne pohyboval zraněný leopard. Tak zněl telefonát jednoho z projíždějících řidičů, který se obrátil na prostějovské policisty. Popsal ale zjevně opilého muže. Ten z dálnice zmizel naštěstí bez újmy na zdraví, policisté ho v inkriminovaném místě už nenašli.

„Včera v 15:37 hodin jsme na lince tísňového volání přijali oznámení od řidiče, že na dálnici D46, v prostoru u benzínové čerpací stanice u obce Žešov, se po dálnici pohybuje zřejmě opilý muž. Dle oznamovatele měl muž na projíždějící vozidla vesele mávat a hrozí nebezpečí, že ho někdo srazí. V 15:43 hodin jsme obdrželi další telefonické oznámení, ve kterém anonymní řidič sdělil, že přibližně na 22. kilometru dálnice D 46 se mu náhle před autem „zjevil podivný mužík, pohybující se hodně zvláštním pohybem připomínajícím běh zraněného leoparda“,“ popsal reakci řidičů policejní mluvčí František Kořínek. Na místo byla ihned po prvním obdrženém oznámení vyslána policejní hlídka, která místem opakovaně projela, ale „leoparda“ na dálnici už nenašla.

Pohybovat se po dálnici zavání smrtí

Pohyb chodců po dálničním tělese je zákonem zakázán a je mimořádně nebezpečný. Je potřeba si uvědomit, že odhad vzdálenosti vozidla přijíždějícího velikou rychlostí je velmi obtížný. Řidiči na dálnici chodce vůbec neočekávají a v případě, že se tam objeví, je ve smrtelném nebezpečí, protože zastavit vozidlo trvá mnoho desítek metrů. „Například při rychlosti 110 km/h je za optimálních podmínek a na suché vozovce brzdná dráha dlouhá přibližně 99 metrů. Při vyšších rychlostech, zhoršeném stavu komunikace, když je například mokrá, nebo dokonce namrzlá, může být vzdálenost potřebná pro zastavení vozidla až několikanásobná,“ připomínají policisté. (ber)

Poslat nový komentář