Chodníky jedna katastrofa

Chodníky jedna katastrofa
Foto ber
Další fotky: 
Chodníky jedna katastrofa
Chodníky jedna katastrofa
Chodníky jedna katastrofa

 

Buď nejsou vůbec, nebo je chůze po nich jako sázka do loterie. Buď si podvrtnete nohu, nebo vás ohodí voda. To je stav chodníků, které kritizovali na posledním setkání s vedením města obyvatelé Čechovic, Krasic a Domamyslic.

Nový chodník by například uvítali na Domamyslické ulici směrem na Seloutky, hodně chybí v Krasicích směrem od obchodu ke hřišti. “Denně tudy chodím i s dětmi a je to velmi nebezpečné. Jezdí tudy autobusy, auta, po silnici se pohybuje spousta chodců,“ postěžoval si jeden z přítomných. Odcházel ale zklamán, v tomto úseku se chodník vybudovat nedá. „Jde o úzkou komunikaci, kde vybudování chodníku není možné z důvodu nedodržení příslušných norem,“ konstatoval vedoucí odboru dopravy Miroslav Nakládal.

Velmi dramatická byla debata o absenci chodníku v Plumlovské ulici u Intersparu. „Po pravé straně směrem z města máme vybudovánu cyklostezku, chodník ale bude muset být podle vyjádření dopravního inspektorátu na levé straně kvůli problematickému přechodu. Projektová dokumentace je již hotová, chodník povede až ke kruhovému objezdu, kde se napojí na stávající,“ vysvětlil náměstek primátora Zdeněk Fišer.

„Na opravy chodníků máme v rozpočtu města vyčleněny tři miliony korun. Některé chodníky jsou opravdu v nedobrém stavu, ale na všechny opravy nemáme peníze. Spočítali jsme, že do všech chodníků v Prostějově by bylo potřeba investovat sedmdesát milionů korun," dodal náměstek primátora Jiří Pospíšil. (ber)

Poslat nový komentář