Chřipka v Olomouckém kraji zabila tři lidi

Chřipka v Olomouckém kraji zabila tři lidi
ilustrační foto ZZS

Závažné chřipkové onemocnění prodělalo v kraji dosud dvacet lidí, počet proti minulému týdnu vzrostl o osm případů. Podle statistik hygieniků na druhou stranu počet lidí s akutními respiračními chorobami v regionu stále klesá. Nyní evidují 1552 nemocných na 100 tisíc obyvatel, což je o 173 méně než před týdnem.

Před týdnem zaznamenali hygienici jedno úmrtí. "Šlo o mladou ženu, která měla jiné závažné onemocnění a chřipka způsobila závažné komplikace. V ostatních dvou případech jde o starší osoby s komplexem chronických onemocnění," uvedla ředitelka protiepidemického odboru olomoucké krajské hygienické stanice Růžena Haliřová.

Zatímco počet závažných chřipkových onemocnění vzrostl, počet lidí s akutními respiračními chorobami v Olomouckém kraji už třetí týden klesá. Počet nemocných však vzrostl na Olomoucku, kde se znovu dostal nad dvoutisícovou hranici. Hygienici tam nyní evidují 2039 případů na 100 tisíc obyvatel, před týdnem to bylo 1853 nemocných na 100 tisíc obyvatel. V ostatních okresech již nemocnost klesala. Pokles byl citelný především na Prostějovsku, kde minulý týden hygienici uváděli 2501 případů na 100 tisíc obyvatel, nyní je to 1672 případů.

Na pokles nemocnosti reagují již i některá zdravotnická zařízení, která kvůli chřipkové epidemii vyhlásila zákaz návštěv. (ber)

Poslat nový komentář