Jak si vydělávají děti na Prostějovsku? Díky cigaretám!

Jak si vydělávají děti na Prostějovsku? Díky cigaretám!
ilustrační foto internet

 

Vydělávat lze různě. Zejména naše ratolesti školou povinné mívají často nouzi o finanční prostředy a tak nepohrdnou lákavou nabídkou. V jedné obci na Prostějovsku si přivydělávají žáci zdejší základky - prodejem cigaretových kolků.

"Zjistil jsem to od neteře, že za určitý počet kolků dostane od zdejšího majitele obchodu se smíšeným zbožím nějakou sumu. Posléze jsem z ní vytáhl, že je to mezi školáky kvetoucí byznys," sdělil PvNovinkám muž, který si nepřál být jmenován. Redakce si posléze jeho tvrzení ověřila přímo na místě od samotných školáků a s výsledky pátrání seznámila i příslušné státní orgány. Ty se v současnosti oznámením zabývají a situaci monitorují, proto nelze uvést název dotyčné obce. Podle jednoho z oslovených ale nejde o finančně nikterak oslňující daňový únik.

I tomu ale bude brzy konec, stejně jako sumičkám, sunoucím se do dětských kapes. Podle majitelky jedné z prostějovských trafik totiž od února budou mít cigaretové kolky jinou podobu. "Odkup starých kolků bere tedy pouze v případě, že je ještě honem stihne vylepit, protože od února už takto označené cigarety nebudou moci být v prodeji," vysvětlila žena. (ber)

Komentáře

Naskýtá se také otázka co s kolky pán posléze dělá? Zda, pokud jsou kolky neporušené, nejde o nekalou činost.

 

Poslat nový komentář