Cipísek zahájil nový školní rok

Cipísek zahájil nový školní rok
Foto: vzdělávací kurz a Cipískova školička- zahajovací lekce s rodiči

 

Cipísek zahájil nový školní rok vzdělávacím kurzem pro ženy v rámci projektu Od kočárku k podnikání. Kurz je určen ženám na rodičovské dovolené, po jejímž skončení žena nemá práci a též pro ženy nad 50 let.

"Ihned na začátku kurzu mají účastnice možnost pracovat pod vedením zkušené koučky a zamyslet se nad tím, kam směřují, a to nejen v profesním životě. Následují  kreativní semináře zaměřené na různá témata, jako je umění komunikace, práce se stresem, odstranění vnitřních bariér a posilování sebedůvěry a také prezenční kurzy vedené odbornými lektory z praxe", uvedla první aktivitu MC Cipísek koordinátorka kurzu, paní Jitka Zapletalová. Kurz je hrazen z dotací ESF, takže je pro účastnice zcela zdarma. Další běh kurzu bude zahájen v lednu 2014. 

MC Cipísek připravil v novém roce i další vzdělávací aktivity pro dospělé. V říjnu se rozeběhne další kurz efektivního rodičovství o výchově a komunikaci v rodině nebo besedy s psycholožkou na téma výchovy a rodiny. Chybět nebude ani pravidelné právní, psychologické a výživové poradenství.

"V těchto dnes se také rozjíždí i programy pro rodiče a děti od narození do 5 let. Po zápisech jsou skupiny pro rodiče s dětmi obsazeny, ale zapisujeme náhradníky a v případě uvolnění místa se zájemcům ozveme", zve k návštěvě MC Cipísek Jitka Zapletalová. Poslední volná místa jsou v Cipískově školičce, což je adaptační program pro děti od 2,5 roku před vstupem do mateřské školy. "Děti se v programu postupně osamostatňují od rodičů,v bezpečném prostředí menší skupiny dětí se seznamují s vrstevníky a rodiče získávají informace, jak dětem pomoci s nástupem do školky. Součástí každé lekce školičky jsou také pohybové, výtvarné i hudební aktivity", dodala Zapletalová.

Poslat nový komentář