Vybíráte jazykový kurz pro své dítě? Zajímejte se o výsledky!

Vybíráte jazykový kurz pro své dítě? Zajímejte se o výsledky!
Foto bigben
Další fotky: 
Vybíráte jazykový kurz pro své dítě? Zajímejte se o výsledky!

 

Prvními studenty v historii BIG BENu, kteří úspěšně složili mezinárodní zkoušku Cambridge FCE (First Certificate of English) se stali 15-ti letí Filip Kubíček a Ondřej Nejezchleba. Oba navštěvovali kurzy angličtiny již od mateřské školy a své dlouholeté snažení letos zakončili složením zkoušky FCE, navíc s nejvyšším možným hodnocením “GRADE A”. Úspěšné složení zkoušky FCE potvrzuje znalost angličtiny na úrovni B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. V českých poměrech odpovídá úrovni základních státnic!

V Big Benu vyučují i 3-leté děti. Ředitelky Zuzany Šutové jsme se zeptali, zda je opravdu vhodné začít s výukou tak brzy?

Každé dítě posuzujeme individuálně a rozhodně ne každé dítě je ve 3 letech připraveno zvládnout výuku v kolektivu. Obecně platí, že obdobím největších jazykových schopností je věk mezi 2. a 8. rokem věku dítěte, kdy je dítě "naprogramováno" osvojit si řeč. Z hlediska rozvoje jazykových schopností je tato etapa neopakovatelná. Za předpokladu použití správných metod výuky se děti učí rychle, efektivně a s radostí. První zkušenost s angličtinou, např. v mateřské škole, vytváří solidní základ pro další rozvoj cizího jazyka.

Vaši studenti dosahují skvělých výsledků i v mezinárodním srovnání (viz. tabulka). Jaký je Váš recept?

Podstatné jsou dvě věci: trpělivost rodičů a to, že k nám dětí chodí už odmala. Začínají v mateřské školce, nebo v našich kurzech pro předškoláky. Pak přechází k nám do Big Benu. Letos jsme otevřeli 38 kurzů pro děti ve čtrnácti úrovních. 14 úrovní pro děti nenabízí žádná jazykovka u nás. Díky nim jsme schopni každé dítě zařadit přesně podle jeho znalostí tak, aby jeho výuka probíhala co nejefektivněji. Ve skupině může být max. 10 dětí. Stavíme na systematické, dlouhodobé přípravě, propracované metodice a vlastních výukových materiálech. Máme stabilní, praxí prověřený lektorský tým vč. rodilého mluvčího.

Jaké konkrétní výhody přináší studentům skládání zkoušek Cambridge?

Motivace a mezinárodně platná jazyková kvalifikace. Certifikáty Cambridge platí celoživotně a jsou uznávány tisícovkami škol, univerzit, zaměstnavatelů a vlád po celém světě. Mladým lidem otevírají dveře ke studiu a lepším pracovním příležitostem. Např. se zkouškou FCE se na většině českých vysokých škol nemusí skládat přijímací zkoušky z angličtiny, zápočty, apod. Díky certifikátu si mohou studenti přivydělávat jako lektoři angličtiny, průvodci, atd. Informace o zkoušce FCE složené ještě v dětském věku navíc vypadá úžasně v profesním životopisu. Vložená investice se jim velmi brzy vrátí.

 

Jazyková škola BIG BEN právě vypisuje jazykové kurzy pro školní rok 2015/2016. I vaše dítě je vítáno! Více informací a online registrace na www.big-ben.cz.

Poslat nový komentář