Člověk v tísni hledá dobrovolníky!

Člověk v tísni hledá dobrovolníky!
ilustrační foto znak

Již několik let probíhá na Prostějovsku pod záštitou organizace Člověk v tísni o.p.s. doučování sociálně znevýhodněných dětí.  

Ve školním roce 2016/2017 jsme v rámci individuálního doučování podpořili devět dětí a probíhalo také skupinové doučování na dvou školách pro deset dětí. Doučování zajišťují dobrovolníci, kterým záleží na vzdělání pro všechny bez rozdílů. Jednou z dobrovolnic letos byla i Markéta.

„Jako dobrovolník pro organizaci Člověk v tísni jsem se rozhodla pracovat na základě vnitřního instinktu a potřeby využít svůj potenciál tam, kde je potřeba. První setkání s mojí koordinátorkou proběhlo v naprosto přátelské atmosféře. Nejen na začátku, ale během celého mého působení v organizaci mi byla poskytnuta veškerá podpora a informace, které jsem potřebovala. Velkou výhodou bylo, že jsem mohla při výuce využít různých materiálů, které kancelář v Prostějově vlastní. Doučování samotné ve mně vyvolalo mnohem více, než jsem si dokázala představit. Hovořit o tom, že bych věnovala svůj čas a úsilí naprosto bez odměny je hloupost. Doučování chlapce mě naučilo být ještě více trpělivou, chápající. Rozvinulo to moje schopnosti jednat s lidmi. Dozvěděla jsem se, že romská problematika není ani omylem tak černobílá, jak se tvrdí. Mnohem více jsem začala vnímat to, že jsme všichni součástí jednoho světa, kde by každý měl nezištně přiložit ruku k dílu, aby se nám žilo co nejlépe. Mimo jiné jsem také poznala naprosto skvělé bytosti, další dobrovolníky a kolegy z neziskové organizace. Jedince, kteří jsou naladěni na úžasně pozitivní vlně. Za sebe rozhodně doporučuji věnovat alespoň hodinu svého času týdně. Jedná se v zásadě o reciproční vztah a věřte mi, že jako dobrovolník získáte mnohem více, než si dokážete představit.“

Máte také zájem o dobrovolnictví?

Pokud je Vám více než 16 let, máte čistý trestní rejstřík a máte zájem o práci s dětmi, ozvěte se pracovnici programu Podpora vzdělávání Kamile Kobzové:

kamila.kobzova@clovekvtisni.cz , 739 220 906 (red)

 

Poslat nový komentář