Dne arcidiecéze v Olomouci se zúčastní i CMG

Dne arcidiecéze v Olomouci se zúčastní i CMG
ilustrační foto CMG
Další fotky: 
Dne arcidiecéze v Olomouci se zúčastní i CMG

 

Během posledního víkendu celosvětového Roku víry, který končí Adventem, pořádá Olomoucké arcibiskupství 23. listopadu „Den arcidiecéze“. Touto událostí také vyvrcholí letošní připomínka 950. výročí obnovení zdejšího biskupství. Celodenní program poskytne bohatou nabídku duchovních i kulturních akcí, dveře otevře také řada kostelů a dalších budov. Svou činnost představí i řada organizací, které patří do Olomoucké arcidiecéze. 

Mezi církevními školami arcidiecéze se představí i Cyrilometodějské gymnázium a mateřská škola v Prostějově a klub Salesiánského hnutí mládeže. „Chceme zábavnou formou představit návštěvníkům aktivity, které na Cyrilometodějském gymnáziu nabízíme. Kromě kvalitního vzdělání a osobnostního rozvoje pro studenty je to také spousta volnočasových aktivit v rámci školního klubu OÁZA a vzdělávání pro dospělé z řad veřejnosti i pedagogických pracovníků v rámci Centra celoživotního učení,“ shrnuje vedoucí CCU Markéta Novotná. Prezentace škol se uskuteční v budově CARITAS – Vyšší odborné školy sociální.

Hlavním bodem programu „Dne arcidiecéze“ bude ovšem slavnostní mše svatá, kterou v olomoucké katedrále sv. Václava od 10 hodin bude sloužit arcibiskup Jan Graubner spolu se světícím biskupem Josefem Hrdličkou. Odpoledne mezi 13 a 15:30 hodinami mohou zájemci navštívit otevřené církevní objekty. „Bude otevřena jak katedrála a ostatní olomoucké kostely, tak také budovy Arcibiskupského paláce a kurie, Arcidiecézního muzea, Kaple sv. Jana Sarkandra se zachovalým mučicím nástrojem. K prohlídce zve teologická fakulta i VOŠ Caritas,“ vyjmenovává biskupský delegát pro pastoraci Petr Bulvas. (red)

Poslat nový komentář