V hlavní roli studenti, francouzština a zápletky lásky!

V hlavní roli studenti, francouzština a zápletky lásky!
Foto PvNovinky.cz
Další fotky: 
V hlavní roli studenti, francouzština a zápletky lásky!

 

Zcela zaplněné hlediště Kulturního klubu U Hradeb dnes s napětím očekávalo první vystoupení Francouzského divadla při Cyrilometodějském gymnáziu. A že se bylo na co těšit!

Diváci mohli zhlédnout dvě skvělá divadelní představení - Zápletky lásky a Šťastný den. "Jsem nesmírně překvapena kvalitou vystoupení, ale hlavně tím, jak plynule hovoří studenti francouzsky. Měla bych problém si text zapamatovat v češtině, natož ve francouzštině", chválila představení jedna z divaček. Diváci mohli sledovat divadelní hry, poslouchat libě znějící francouzštinu a přitom číst titulky, které běžely na plátně za herci. "Doufám, že úterním zastupitelstvem projdou kulturní granty bez problémů, jedním z nich je i podpora Francouzskému divadlu při CMG. Jsem nadšena znalostmi a skvělým divadelním vystoupením", nechala se slyšet Milada Sokolová, která si představení prostějovských studentů nenechala ujít.

Během přestávky mezi dvěma divadelními kusy mohli návštěvníci ochutnat skvělé francouzské speciality a moravská vína. (red)

 

U zrodu Francouzského divadla stála rodilá Francouzska a pedagožka Virginia Hyllová. Studenti se svými divadelními vystoupeními ve francouzštině navštívili několikrát Francii, Rakousko i Kanadu. Myšlenka francouzského divadla je skvělá příležitost pro mladé lidi, jak kreativní, zábavnou formou výrazně a účinně zlepšovat své jazykové dovednosti. Studenti hrají hry všech žánrů, komedie, skeče, horory.

Poslat nový komentář