Církevní škola dostala opět ANO. Od rady města

Církevní škola dostala opět ANO. Od rady města
ilustrační foto archiv

 

CMG a MŠ v Prostějově se svou žádostí o stanovisko ke zřízení církevní základní školy v Prostějově několikrát neuspělo. Až teď ho definitivně odklepla rada města. Kdo pro ano hlasoval, ale její členové odmítli sdělit.

Rada města Prostějova souhlasí se zřízením církevní základní školy v Prostějově Arcibiskupstvím olomouckým," zní oficiální verze. Předtím jí ale předcházel dvouletý boj. Cyrilometodějské gymnázium souhlas žádalo několikrát, nikdy ho ale neobdrželo. Naposledy byla žádost smetena za zasedání 10. září 2013, kdy ji neodsouhlasilo zastupitelstvo. Tomu předtím rozhodnutí "přehodila" jako horký brambor rada města.

Koncem října  ale přišla změna, žádost schválila porada vedení města.  "Žádost byla doručena 20.10.2014, projednána poradou vedení 27.10. 2014 a kladná odpověď odeslána 29.10.2014," sdělila redakci mluvčí magistrátu Jana Gáborová s tím, že podle názoru právníků konečné stanovisko musela vydat rada města.

Na čtvrteční tiskové konferenci pak radní odmítli komentovat své hlasování. "Mohu říct, že návrh byl schválen většinově," konstatoval pouze primátor Miroslav Pišťák. 

Souhlas města přitom není k žádost potřebný, konečné stanovisko totiž vydává ministerstvo školství. Spekulací pak je, že souhlas byl udělen v souvislosti s faktem, že dlouholetý ředitel CMG Jaroslav Firdmuc se v srpnu letošního roku stal na témže miniterstvu náměstkem.

Neopomenutelným faktem je, že si zastupitelstvo vyhradilo v záležitosti zřízení ZŠ na CMG rozhodnout. Není takové rozhodnutí rady tedy v rozporu s usnesením zastupitelstva? (ber)

Komentáře

Kdopak tady šíří bludy, že souhlas města není potřebný? Na hranici s ním, jak to katolíci vždy uměli s šiřiteli "bludů" (třeba, že Země je kulatá).

CMG a MŠ v Prostějově životně důležitě potřebuje souhlas města Prostějova, nikoliv ke zřízení základní školy, ale vzpamatujte se, žijeme již dost dlouho v Evropské Unii. A EU trvá na tom, aby pokud poskytne někmu dotaci, tak součástí žádosti o dotaci je SOUHLAS města, kde má žadatel sídlo!!! A že je CMG a MŠ v Prostějově více než zdatným konzumentem dotací, může se každý přesvědčit na ARES i na jejich webových stránkách. Jejda, jeda, to se trajdá po světě exkurze po kostelích a kláštěrech, když to hloupí ateisté a jinověrci zaplatí!! To je potom chlubení, co vše jsme po studenty zařídili!! Již staří Čechové říkali, že drzé čelo je lepší jako poplužní dvůr a ti místní katolíci to dobře vědí... dotace, dotace, dotace.

 

Poslat nový komentář