ŠOK PRO ČSSD: Sekaninová porazila Faltýnka

ŠOK PRO ČSSD: Sekaninová porazila Faltýnka

Do senátních voleb schází ještě něco přes rok, přesto boj o to, kdo se stane senátorem za Prostějovsko na příštích šest let začíná. Na půdě ČSSD, i když se to na první pohled nezdá, začal překvapivě.
Minulé pondělí proběhla konference České strany sociálně demokratické v Prostějově. Na programu měla volbu kandidáta městské organizace do senátních voleb, které se uskuteční na podzim příštího roku. Vítězem se stala současná senátorka Božena Sekaninová.
I když tato informace není pro nezasvěcené překvapením, v řadách místní ČSSD vyvolala mírnou paniku. V kuloárech se totiž hovoří o tom, že do boje o Senát ve volebním obvodě č. 62 nasadí sociální demokraté prostějovského radního Jaroslava Faltýnka. Právě toho Sekaninová v primárkách porazila o dva hlasy. Informaci nám potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. Situaci vlivným sociálním demokratům, kteří prosazují Faltýnka, navíc komplikuje skutečnost, že Sekaninová má více příznivců v místních organizacích na venkově.
Kandidáta do Senátu v příštích týdnech bude řešit okresní výbor ČSSD. Na začátku prosince se uskuteční volební konference, doplněná o zástupce Kojetínska, kam senátorský obvod zasahuje, která definitivně určí senátorského kandidáta.
(bp)

Poslat nový komentář