Cyklista srazil malou dívku, byla transportována do Brna

Cyklista srazil malou dívku, byla transportována do Brna
ilustrační foto

Cesta ze školy se stala osudnou jedenáctileté dívence, kterou včera po poledni srazil cyklista na přechodu ve Svatoplukově ulici. Cyklista i děvče skončili v nemocnici, policisté nehodu šetří.

Nehoda se stala ve středu krátce po jedné hodině odpoledne ve Svatoplukově ulici na přechodu pro chodce u Kollárovy ulice. „Ze zatím přesně nezjištěných příčin srazil 23letý cyklista 11letou chodkyni," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Cyklista utrpěl lehké zranění a byl převezen na ošetření do prostějovské nemocnice. Hůře dopadla dívenka, kterou sanitka odvezla do Fakultní nemocnice Olomouc. "S dosud blíže nespecifikovaným zraněním byla následně vrtulníkem transportována do nemocnice v Brně. Rozsah zranění ani doba jejího léčení nejsou v této chvíli známy," dodala mluvčí.

Přesná příčina nehody, okolnosti a míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

Komentáře

Taky nás ( mně + syna-3r.) cyklista skoro sejmul u přechodu pro chodce, jěšte nám i vynadal že mu procházíme cyklostezku, bohužel lítat neumíme a tak sme jí přejít museli aby sme se k přechodu vůbec dostali:-(

cyklista srazil chodce na přechodu pro CHODCE. Tady je snad jasné, kde se stala chyba. Policie by měla v PV začít konečně něco dělat s cyklisty, kteří v 90% případů neznají dopravní předpisy.

Poslat nový komentář