Na kontroly cyklistů se zaměří strážníci

Na kontroly cyklistů se zaměří strážníci
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Cyklisté bez světel, na chodnících, s mobilem či zmrzlinou v ruce, obložení taškami, na kole nevybaveném podle vyhlášky. Tím vším se budou zabývat na příkaz primátora Miroslava Pišťáka městští strážníci.

Na jednom z nedávných setkání vedení města s občany si právě na takovéto chování cyklistů stěžovalo hned několik obyvatel. Primátor Miroslav Pišťák sdělil, že městská policie tady není proto, aby řešila tyto problémy, ta má hlídat veřejný pořádek. „Jestli někdo jezdí po chodníku či nemá kolo dostatečně vybaveno, by měla řešit městská policie pouze okrajově, to spadá do kompetence policie státní. Ta ale bohužel v současné době nemá dostatečný počet lidí v přímém výkonu služby, to je v ulicích,“ vysvětlil primátor. Zároveň ale pověřil ředitele MP Prostějov Jana Nagyho zvýšeným dohledem právě nad cyklisty. (ber)

Komentáře

Doprava ve městě Prostějově, je rozhodně veřejným pořádkem a je také v kompetenci MP. Nejen.

Pěkné svátky

 

Primátor Miroslav Pišťák sdělil, že městská policie tady není proto, aby řešila tyto problémy, ta má hlídat veřejný pořádek.

 

a měřění rychlosti a botičky za parkování-tyto problémy řešit může?Z těch jsou peníze,tak to v kompetenci MP je.Jízda na kole po chodníku tolik nenese,tak to patří mimo.A není to náhodou veřejný nepořádek ? :(

 

Poslat nový komentář