Aktualizujeme : Další zraněný cyklista ve Svatoplukově

Aktualizujeme : Další zraněný cyklista ve Svatoplukově
ilustrační foto

 

Dopravní nehoda se stala v pátek krátce před půl pátou ve Svatoplukově ulici. V nemocnici skončil cyklista.

Zraněním skončil střet osobního vozidla Škoda Octavia, které řídil 46 letý řidič a 35 letého cyklisty, ke které došlo v pátek krátce po čtvrté hodině odpoledne na ulici Svatoplukově v Prostějově. "Podle prvotních informací k nehodě došlo v okamžiku, kdy cyklista, který jel ulicí Svatoplukovou směrem k nádraží, nedodržel zřejmě ustanovení při odbočování vlevo a došlo ke střetu se Škodou Octavia, která jela za ním. Cyklista upadl na silnici a způsobil si zranění," uvedla dnes policejní mluvčí Irena Urbánková. Po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. U obou účastníků nehody byla provedena dechová zkouška. Jak už PvNovinky informovaly na základě svědectví ženy, která byla u nehody, cyklista byl opilý. "U řidiče vozidla byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou, u cyklisty byla dechová zkouška pozitivní a policisté mu naměřili 3,67 promile alkoholu v dechu,"  potvrdila i Urbánková.  

Hmotná škoda byla vyčíslena na 4 tisíce korun. Provoz byl po dobu šetření nehody řízen policisty. Nehodu policisté nadále šetří. (red)

Komentáře

Akorát to že jela asi ze směru od města po cyklostezce a asi ji řidič nedal přednost a srazil ji. Byla tam policie

Víte nějaké bližší info?

Další cyklista byl sražen osobním automobilem BMW na ulici Olomoucká, poblíž čerpací stanice OMV.

Další nehoda se stala na ulici Olomoucká poblíž stanice OMV. Po cyklostezce jela cyklistka a byla sražena osobním automobilem BMW..

Poslat nový komentář