Rozběhneš se za mnou?, reagoval na výzvu strážníka cyklista

Rozběhneš se za mnou?, reagoval na výzvu strážníka cyklista
ilustrační foto MMP

Rozběhneš se za mnou? Takto reagoval 12. 2.2016 cyklista na výzvu prostějovského strážníka. Případ bude mít dohru u správního orgánu.

"Cyklista přejel přes přechod pro chodce a pokračoval v jízdě po chodníku. Na strážníkovu výzvu reagoval voláním - Rozběhneš se za mnou?", uvedla strážník Jana Adámková. Nepočítal ovšem s tím, že muž zákona se za ním skutečně rozběhne. "Po několika metrech ho strážník doběhl. Muž sice občanský průkaz předložil, ale vzápětí usedl na kolo a z místa ujel. Po několika minutách se pro doklady vrátil. Jakmile byl seznámen s dopravním přestupkem, mrštil jízdním kolem tak, že ze zastavilo o přilehlou budovu," konstatovala Adámková. Cyklista spáchal přestupek nerespektováním ustanovení § 53 odst. 2, Zákona č. 361/2000 Sb., kdy jako cyklista užil k jízdě chodník a přechod pro chodce. Je podezřelý ze spáchání přestupku dle § 125c/1k Zákona č. 361/2000 Sb. a dále tím, že neuposlechl výzvy úřední osoby k zastavení dle § 47/1a Zákona č. 200/1990 Sb. "Jelikož odmítl projednat přestupek na místě, celá událost byla předána správnímu orgánu, kde mu hrozí několikatisícová pokuta," dodala Adámková. (red)

Komentáře

Že by MP začala v Prostějově řešit bezpečnost v dopravě? No pravděpodobně to byla bohužel jen náhoda vyprovokována cyklistou. Uvidíme :)

Poslat nový komentář