Policisté se soustředili na chodce a cyklisty. Zastavili i sedmdesát vozidel

Policisté se soustředili na chodce a cyklisty. Zastavili i sedmdesát vozidel
Foto PČR

V pátek 2. 2. 2018 a v sobotu 3. 2. 2018 v době od 17:00 do 21:00 hodin probíhala v Olomouckém kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená na pohyb chodců a nemotorizovaných účastníků silničního provozu za snížené viditelnosti hlavně mimo obec. V každém okrese působila motorizovaná policejní hlídka, která měla pohyblivé stanoviště. 

Během akce policisté projížděli kolem osvětlených chodců i cyklistů vybavených různými reflexními prvky. Také na bezpečnost svých dětí myslí i maminky s kočárky. Kočárek opatřený reflexním páskem je již z dálky vidět a řidič jej nepřehlédne.

Policisté zaznamenali pět chodců, kteří se pohybovali mimo obec bez povinného reflexního prvku a přistihli i jednoho cyklistu, který jel na neosvětleném jízdním kole. Přestupcům uložili pokutu v celkové výši 900 korun. Všichni po upozornění na porušení zákona následně obdrželi od policejní hlídky reflexní prvky. Do akce se zapojil i krajský koordinátor BESIPu.

"Z této akce vyplývá, že chodci a nemotorizovaní účastníci silničního provozu si jsou vědomi rizika pohybu po silnicích a ve velké míře využívají reflexní prvky. Tyto prvky doporučujeme i sportovcům, kteří si večer chodí zaběhat. Pro ně jsou mimo reflexů vhodné i tzv. čelovky nebo svítící pásky, které upozorní na sebe jiné sportovce, a to hlavně v místech, kde nesvítí pouliční lampy," uvedla policejní mluvčí Marta Vlachová.

Během akce policisté zkontrolovali i sedmdesát vozidel, kdy zjistili sedmnáct přestupků a na pokutách řidičům uložili 6.600 korun. (red)

 

Poslat nový komentář