Krasojezdci si vyjeli poháry Velké ceny Němčic nad Hanou

Vítězky juniorky Adéla Přibylová, Nikola Lebánková a Jana Porupková.
Vítězky juniorky Adéla Přibylová, Nikola Lebánková a Jana Porupková.

V sobotu 5. května se uskutečnil 2. ročník mezinárodních závodů v krasojízdě mládeže Velká cena starostky města Němčice nad Hanou. Zúčastnili se junioři a žáci z domácího oddílu i dalších krasojezdeckých oddílů z České republiky a ze Slovenska. 

Velká cena Němčic nad Hanou měla vysokou úroveň, neboť byla poslední prověrkou před mistrovstvím Evropy. To se koná už za čtrnáct dní v belgickém Gentu. Řada závodníků zajela osobní rekordy, juniorka Nikola Lebánková z Brna dokonce český rekord 163,39 bodů.

Poháry a ceny předávala vítězům starostka Němčic nad Hanou Ivana Dvořáková spolu s předsedkyní oddílu krasojízdy Němčice nad Hanou Miluše Mikalová.

„Mladí krasojezdci z Němčic nad Hanou patří určitě k české špičce. Jsou dobře připraveni a věřím, že i na evropském šampionátu se jim bude dařit,“ věří trenérka Eva Přibylová. Mladičký tým krasojezdců z Němčic nad Hanou už dobyl v minulosti v juniorské i žákovské kategorii nejen domácí tituly, ale zabodoval i v rámci slovenského a evropského šampionátu. Velké naděje vkládá krasojezdecký oddíl do juniorů Adély Přibylové, Jany Porupkové a Jaroslava Vrány, a také do žáků Martina Kouřila a Anety Šiklingové.

Cyklistický oddíl TJ Stavební stroje Němčice nad Hanou má za sebou víc než 75letou historii. Pořádáním Velké ceny navázal na historický rok 1950, kdy se v Němčicích nad Hanou konaly vůbec první republikové přebory.     

(jap)

 

Výsledky VC Němčice nad Hanou 2012:

Juniorky: 1. N. Lebánková 163,39 TJ Brno H.Heršpice, 2. A. Přibylová 106,94 – os. rekord    TJ SS Němčice/n. H., 3.  J. Porupková 66.85 TJ SS Němčice/n. H.

Junioři: 1. T. Rozbořil Tomáš 155,98  SKP Kometa Brno, 2. T. Kantor 84,62  TJ Petřvald,            3.  J. Vrána 68,82  TJ SS Němčice/n. H.

Dvojice juniorů: 1. J. Porupková – J. Vrána  50,8  TJ SS Němčice/n. H., 2. Kripnerová-Kripner  15.86  Pankrác Praha

Žáci: 1. M. Kouřil 54,17 – os. rekord  TJ SS Němčice/n. H., 2. M. Urbanec 49.56 TJ Zlín Prštné, 3. Š.Vladik 45,76 TJ Brno H. Heršpice

Žačky: 1. Šiklingová Aneta  53,55 TJ SS Němčice/n. H., 2. S. Martincová 52,62 TJ Zlín Prštné, 3. K. Janáčková 51,98 Pankrác Praha

Dvojice žačky:  A. Šiklingová  – M. Vosičková 12,99 TJ SS Němčice/n. H.

Poslat nový komentář