Rýsuje se další stovka metrů bezpečí pro cyklisty

Rýsuje se další stovka metrů bezpečí pro cyklisty
ilustrační foto

Město Prostějov hodlá využít záměru Olomouckého kraje podpořit i v letošním roce výstavbu cyklostezek a podá žádost o poskytnutí dotace na vybudování cyklostezky v ulici Jungmannova. Rozpočet nákladů na tuto investici činí cca 2 miliony korun, město může získat až padesátiprocentní dotaci.

Cyklistická stezka v Jungmannově ulici bezprostředně naváže  na stezku pro kolaře v úseku od rondelu v ulici Anglická napříč sídlištěm Svobody s vyústěním v ulici Česká. V ulici Jungmannově vznikne cyklostezka o délce přes 90 metrů, bude kopírovat stávající komunikaci kolem zástavby. Projekt současně řeší úpravu křižovatky ulic Jungmannova a Riegrova a terénní úpravy nezpevněných ploch. Cyklostezka povede dál Kolářovými sady po stávající komunikaci pro pěší a cyklisty. Finanční prostředky na tuto investiční akci jsou zahrnuty v rozpočtu města pro letošní rok a prošly schvalovacím procesem.   

Olomoucký kraj vyčlenil v rozpočtu pro letošní rok na budování a opravy krajské sítě cyklostezek šest a půl  milionu korun.     

(jap)

Poslat nový komentář