Teď obilí, pak stavba cyklostezky

Teď obilí, pak stavba cyklostezky
ilustrační foto

Zpožděná stavba cyklostezky v lesoparku Hloučela by měla začít po sklizni. Její dubnový start pozdržela chyba v projektu. Teď jí už stojí v cestě pouze úroda zemědělců. Hotovo má být do konce letošního roku.

„Ke zpoždění došlo z toho důvodu, že cyklostezka měla vést přes ochranné pásmo plynovodu. Chybu v projektu musel tedy jeho autor opravit. Hotovo musí být do konce letošního roku,“ informovala mluvčí radnice Jana Gáborová. V současné době je stezka vytýčena a se stavbou se začne hned, jakmile bude sklizeno.

„Čekáme už jen na zemědělce. Pak práce na stavbě stezky začnou. Rádi bychom ji dokončili ještě letos. Asfalt se totiž může pokládat pouze za teplého počasí, kdy takzvaně jedou obalovny. Pokud bychom to nestihli do ukončení jejich sezonního provozu, museli bychom čekat zase na jaro, kdy práce znovu zahájí. Proto budeme spěchat,“ nastínil náměstek primátora Zdeněk Fišer. Dva kilometry dlouhá stezka si vyžádá šest a půl milionu korun a její stavbu podpoří regionální dotační peníze. Pokryjí osmdesát pět procent financí, zbytek už půjde z kasy města. Její zhotovení vysoutěžila firma STRABAG. (kaa)

Ilustrační foto: archiv

Komentáře

Super, další trasa na kolečkové brusle. 

 

Dnes je hloučela lesopark až zhotoví cyklostezku tak vznikne asfaltopark a ti kteří sem chodí běhat a jezdí na MTB mají smůlu . Já osobně nevím kam budu chodit běhat.

 

Poslat nový komentář