Bagry se již zakously do Žešáku kvůli cyklostezce

Bagry se již zakously do Žešáku kvůli cyklostezce
ilustrační foto ber
Další fotky: 
Bagry se již zakously do Žešáku kvůli cyklostezce

 

V poli za hřbitovem ve směru na Brno panuje čilý ruch. Nejsou to ale zemědělci, kdo se pustil do práce. Do země se zakously bagry kvůli první fázi cyklostezky, která spojí Prostějov se Žešovem.

První etapa výstavby, úsek navazující na stávající cyklostezku od zdi hřbitova k odbočce k bývalému Agrostavu, by měla být hotova za pár týdnů. Na druhou a třetí etapu, vedoucí k benzinové čerpací stanici a dále k žešovskému hřbitovu, je hotová projektová dokumentace. Výstavbě ale dosud brání jednání s majiteli dvou dotčených pozemků. Tato skutečnost posunuje i možný termín dokončení celé trasy."Když se o tom začalo mluvit, byl jsem nadšený. Denně jezdím do práce autem a každé ráno trnu, kdy kvůli protijedoucímu kamionu nebo oslnění smetu nějakého cyklistu. Proto mě mrzí, když kousek země je někomu milejší, než lidské životy. Žešovský kopec je pro cyklisty i chodce hodně nebezpečný," nechal se slyšet Petr Pokorný z Otaslavic.

Prostějov získal vloni na výstavbu tohoto úseku dotaci 800 tisíc ze státního fondu dopravní infrastruktury, která pokryje více než polovinu nákladů. Stavba celé cyklostezky pak přijde na necelé čtyři miliony. (ber)

Poslat nový komentář