Určická je nebezpečná, tvrdí vyděšená řidička

Určická je nebezpečná, tvrdí vyděšená řidička
ilustrační foto

 

O nutnosti vybudovat v Určické ulici cyklostezku, která bude sloužit i jako přístupová cesta pro lidi, mířící do azylového domu, se v Prostějově mluví už dlouho. Cyklisté, ale hlavně chodci, jsou zejména ve večerních hodinách časovanou bombou. Ta mohla vybuchnout ve čtvrtek večer.

 

„Vracela jsem se ve středu večer z chaty ze Seloutek. Jela jsem z kopce u skládky, naštěstí nijak rychle. Muže, který seděl na prostředku silnice, jsem si všimla na poslední chvíli,“ popsala PvNovinkám šokující zážitek paní Ivana. Na poslední chvíli se jí podařilo strhnout volant a muže těsně minula. „Kdyby jelo něco do protisměru, rozmáčkla jsem ho jak rajče,“ otřásla se. Zastavila a šla se dotyčného zeptat, jestli mu něco není. Bylo. „Byl totálně na mol, nemohl se ani postavit, tak jsem ho odvláčela kus od silnice k azyláku. Víc v mých silách nebylo. Protože mě pozvracel, jela jsem domů. Zřejmě už  se ho pak ujali kolegové,“ dodala.

Vybudování cyklostezky bránili majitelé dvou dotčených pozemků. „Nakonec ale došlo k dohodě a předmětné pozemky budou vykoupeny za cenu, která vyhovuje oběma stranám,“ uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil. S výstavbou by se mohlo začít na jaře příštího roku.

O potřebě cyklostezky v Určické ulici svědčí i nehoda, která se zde stala v září 2008. Padesátiletého muže, sedícího ve vozovce, postupně srazila tři auta. (ber)

 

Komentáře

To se musí nejprve něco stát aby se mohlo začít stavět... Jezdím tam denně a radši s dálkovými světly. Pokaždé tam někdo neosvětlený jde... 

 

Poslat nový komentář