OBRAZEM: Cyklostezka v Určické není prioritou

OBRAZEM: Cyklostezka v Určické není prioritou
Foto ber
Další fotky: 
OBRAZEM: Cyklostezka v Určické není prioritou
OBRAZEM: Cyklostezka v Určické není prioritou

Před časem PvNovinky uveřejnily zprávu Magistrátu města Prostějova o kvalitních službách azylového centra, které se nachází za Určickou ulicí. Jedna zásadní věc v ní ale chyběla. K centru totiž nevede žádná stezka pro chodce a jeh obyvatelé či návštěvníci tak musí chodit po frekventované komunikaci. Podle náměstka primátora Jiřího Pospíšila ale výstavba cyklostezky není pro město prioritou.

"Jezdím tudy denně do práce. Už se mi několikrát stalo, že jsem večer málem někoho srazila, jednou jsem dokonce opilého muže, ležícího na vozovce, zahlédla na poslední chvíli. Mířil do azyláku," popsala PvNovinkám vlastní zkušenost Petra P. Stávající chodník přitom dosahuje pouze k vjezdu do areálu bývalého statku. Pak už "azylanti" musí po silnici. "Nebezpečné je to i pro matky s dětmi, o samotných dětech, které denně chodí do školy, nemluvě," dodala Petra P.
Podle náměstka primátora Jiřího Pospíšila ale není budování cyklostezky v této lokalitě prioritou. "Pozemky jsou vykoupeny, ORI pracuje na projektové dokumentaci, ale stavba pro nás v této chvíli není prioritou," sdělil na přímý dotaz Pospíšil. Prioritou podle něj naopak je dostavění cyklostezky do Žešova.
Jiného názoru je ale primátorka Alena Rašková. "Zcela jistě se touto situací budeme zabývat," slíbila na tiskové konferenci. (ber)

Poslat nový komentář