Cyklostezka v Určické bude. Změnila se v prioritu

Cyklostezka v Určické bude. Změnila se v prioritu
Foto ber

Před časem PvNovinky uveřejnily zprávu, že cyklostezka v Určické ulici není podle vedení města prioritou. tehdy ještě první náměstkyně primátora Alena Rašková slíbila, že se město bude situací zabývat. Výsledek se dostavil záhy. Potřebné pozemky budou vykoupeny.

"Jezdím tudy denně do práce. Už se mi několikrát stalo, že jsem večer málem někoho srazila, jednou jsem dokonce opilého muže, ležícího na vozovce, zahlédla na poslední chvíli. Mířil do azyláku," popsala PvNovinkám vlastní zkušenost před časem Petra P. Stávající chodník přitom dosahuje pouze k vjezdu do areálu bývalého statku. Pak už "azylanti" musí po silnici. "Nebezpečné je to i pro matky s dětmi, o samotných dětech, které denně chodí do školy, nemluvě," dodala Petra P.
Podle náměstka primátora Jiřího Pospíšila tehdy nebylo budování cyklostezky v této lokalitě prioritou. O měsíc později se situace změnila. Rada města Prostějova odsouhlasila výkup pozemku od soukromých vlastníků, který je potřebný pro druhou etapu stavby cyklostezky směrem na Určice. Samotný odkup musí ještě schválit zastupitelé. „Dvousetmetrový pozemek vykoupíme za 300 korun za metr čtverečný. Celkem za tento odkup zaplatíme šedesát jedna tisíc korun,“ vyčíslil náměstek Pospíšil. Také náklady spojené s vypracováním geometrického plánu a správní poplatek spojený s podáním návrhu na povolení vkladu vlastnického práva do katastru nemovitostí bude hradit město Prostějov.
„Pozemek má pět spoluvlastníků, všichni odsouhlasili námi navrhovanou cenu. Stavba druhé etapy cyklostezky je tak zase o kousek blíž realizaci,“ doplnil Pospíšil. (ber)

Komentáře

Udělejte tu cyklostezku až do Určic..

Poslat nový komentář