Galerie Cyril přivítala první návštěvníky

Galerie Cyril přivítala první návštěvníky
Foto MMP
Další fotky: 
Galerie Cyril přivítala první návštěvníky
Galerie Cyril přivítala první návštěvníky
Galerie Cyril přivítala první návštěvníky

Náměstkyně primátorky Ivana Hemerková ve čtvrtek otevřela zbrusu novou galerii moderního umění. Lidé netradiční expozici najdou v Brněnské ulici, ve věži kostela Cyrila a Metoděje. Aktuálně je v galerii k vidění výstava Nadi Máčalové s názvem „Tam, kam se dívají.“

„Jde o první a otvírací výstavu této galerie. Autorka ji tematicky propojila s naším městem, které však sama nezná. Rozhodla se jej poznat za pomocí zdejších lidí, kteří ji nevědomky provázeli po celém Prostějově. Tam, kde se zastavili a zadívali se, si je Naďa vyfotila a toto místo zakreslila,“ popsala vystavované téma. Její slova doplnil kurátor výstavy David Bartoš, který expozicí návštěvníky provedl.

„Galerie Cyril vznikla, jelikož jsme pociťovali, že v Prostějově chybí jakákoliv platforma, která by zajišťovala prezentaci současného umění, jenž by obstálo nejen v regionálním měřítku uměleckých tendencí. S onou prezentací jde ruku v ruce i edukace návštěvníků galerie, která bude zajištěna nejen samotnými výstavami, ale také doprovodným programem v podobě workshopů, přednášek a galerijních animací.“ To vše společně s výstavami se bude odehrávat v neotřelých prostorech galerie, které se nacházejí ve věži kostela Cyrila a Metoděje. Výstava představuje především kresby na igelit, jako techniku, která jednak nese velmi dobře pravdivé zachycení pohledů zdejších lidí, ale také je dobře čitelným médiem a do koncepce věžní galerie se hodí. Do budoucna se návštěvnici určitě setkají i s jinými, ne tolik známými, možnostmi uměleckých postupů.

Návštěvníci mají možnost přijít v otvíracích hodinách, které jsou každou neděli od 10 do 11 hodin. Prohlídku si mohou domluvit také prostřednictvím e-mailu: galerieCyril@gmail.com, nebo telefonem na číslech 728 341 231, či 732 724 341. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář