V Prostějově poprvé proběhne Burza volného času!

V Prostějově poprvé proběhne Burza volného času!
ilustrační foto plakát

 

O aktivitách Sportcentra – DDM Vás na našich PvNovinkách informujeme poměrně často, tato akce svou náročností však předhání všechny ostatní. Pedagogové z domu dětí a mládeže si troufli na poměrně velkou prezentaci volnočasových aktivit spojených s náborem dětí do různých kroužků a sdružení. Burza volného času svým rozměrem snad pohltí každého.

Celá akce proběhne ve čtvrtek 4. a v pátek 5. září a na její návštěvníky čeká na dvacet pět různých aktivit, které si budou moci na vlastní kůži vyzkoušet. To vše bude v dopoledních hodinách doplněno o vystoupení na pódiu.

„Na burzu se trošku masochisticky těším. Zároveň vím, že se nám podařilo namíchat zajímavý koktejl aktivit pro mladé návštěvníky, zároveň se už modlím, aby to bylo za námi. Práce s tím je opravdu jak na kostele,“ svěřil se PV novinkám s úsměvem koordinátor Burzy volného času Jan Zatloukal.

Ve čtvrtek se brány Sportcentra – DDM a jeho okolí otevírají prvním stupňům základních škol a mateřským školkám, druhý den v pátek pak do haly za Hloučelou poputují druhé stupně. Čeká je tam mimo jiné i Aréna her, tedy velký souboj školských družstev o velmi lákavé ceny. Tou hlavní je pak zájezd pro celou třídu do Vídně na koloběžkách.

„V první řadě zveme ovšem rodiče či prarodiče, aby provětrali své potomky a dorazili ve čtvrtek odpoledne na program pro veřejnost. Pořád nejvíce věříme, že když si mladý zájemce zahraje partičku badmintonu se svým tátou nebo si s mamkou vyzkouší kroket či jiné zajímavé aktivity, chytí ho to víc a třeba ho to přiměje přijít za námi znovu. Vstup je zdarma, tak si myslím, že to za těch pár kroků navíc k nám na halu stojí,“ postřehl Zatloukal.

A čím vším se mohou děti ještě zabavit? Prezentovat se bude fotbal, florbal, korfbal, atletika, sportovní gymnastika, estetické kroužky, modeláři, RC modely, karate či izraelské bojové umění Krav maga. Na své si přijdou milovníci netradičních aktivit, jako je zmíněný kroket, lakros, discgolf či střelba z luku. Pestrou škálu činností možná uzavřou tradiční spolupracovníci Sportcentra – DDM – složky IZS s jejich záchranářským vícebojem.

Takže co rodiče? Dorazíte ve čtvrtek odpoledne? (red)

Poslat nový komentář