OBRAZEM: Rodiče a děti, dorazte ve čtvrtek na Sportcentrum!

OBRAZEM: Rodiče a děti, dorazte ve čtvrtek na Sportcentrum!
Foto archiv DDM
Další fotky: 
OBRAZEM: Rodiče a děti, dorazte ve čtvrtek na Sportcentrum!
OBRAZEM: Rodiče a děti, dorazte ve čtvrtek na Sportcentrum!
OBRAZEM: Rodiče a děti, dorazte ve čtvrtek na Sportcentrum!
OBRAZEM: Rodiče a děti, dorazte ve čtvrtek na Sportcentrum!

 

Proč byste to měli udělat? Chystá se totiž největší akce roku pro děti a mládež, kterou je Burza volného času. Sama o sobě trvá od čtvrtka do pátku, ale veřejnosti je věnováno právě čtvrteční odpoledne. Předpokládá se, že během těchto dvou dní se na ní vystřídá na 2 tisíce dětí! Jejím pořadatelem je Sportcentrum – DDM a je mladší sestrou dřívějších projektů, jakými byla Bambiriáda a Prostějovský veletrh zábavy.

„Sportcentrum – DDM Prostějov uspořádalo první Bambiriádu v roce 2004. Ta se v našem městě stala tradicí, bohužel se pak republikové vedení Bambiriády rozhodlo finančně podporovat pouze krajská města. Nadále jsme nechtěli nést její jméno, ale zachovali jsme její koncept a vymysleli vlastní pojetí v Prostějovském veletrhu zábavy. Po mnoha letech jsme se však ocitli na naší domovské scéně a akci pořádáme druhým rokem pod názvem Burza volného času. Tento název asi nejlépe vystihuje její smysl, střetává se tu totiž nabídka a poptávka po volnočasových aktivitách, které však nenabízí pouze Sportcentrum – DDM, ale i ostatní organizace a sdružení pracující s dětmi a mládeží,“ prozradil koordinátor Burzy volného času Jan Zatloukal ze Sportcentra – DDM.

Burza by se dala tematicky rozdělit do několika úseků. Největším z nich je prezentace sportovních kroužků a klubů, každý účastník si může vyzkoušet libovolnou aktivitu, zjistit, jestli by jej bavila, jestli by mu šla. Takových „sportovních stánků“ budou na Burze k mání více jak dvě desítky. Za všechny můžeme jmenovat florbal, korfbal, atletiku, gymnastiku či hasičské aktivity. Netradiční variantou trávení volného času může být třeba prezentovaný disc golf, jízda zručnosti či ochránci přírody. Na akci se prezentuje také integrovaný záchranný systém a Městská policie Prostějov. V kulturní oblasti tu pak budeme mít nemalé množství tanečních vystoupení, ať od tradičních účastníků, jakými jsou TS Free Dance či R.A.dance, ale též například zumbu či společenský tanec.

„Z mého pohledu se moc těším na takový víceboj bojových umění. Budeme tu mít tradiční karatisty, nově pak boxery, judisty a druhým rokem se prezentující izraelské bojové umění krav maga. Jsem ovšem rád, že se nám daří držet krok se současnými trendy, a tak tu budeme prezentovat i street workout jako takovou novodobou fitness filozofii či ještě více pozoruhodnou aktivitu free run. Největším lákadlem však může být lanovka ze střechy haly až na smržickou stezku, kterou si připravili prostějovští jeskyňáři, sám jsem po ní jel a je to zážitek,“ uzavřel pozvánku na akci Zatloukal.

A kdy tedy nejlépe dorazit? Během dopoledne rozhodně ne, ve čtvrtek i v pátek tu budou všechny prostějovské školy. Ale čtvrteční odpoledne od jedné do sedmé je nejpříhodnější čas. Snad pořadatelům vyjde počasí. Ovšem akce se koná za každého počasí, ochuzena bude jen o venkovní prostor budovy Sportcentra na Olympijské ulici. (red)

Poslat nový komentář