Nezletilý romský delikvent na útěku!

Nezletilý romský delikvent na útěku!
ilustrační foto

 

Sedmnáctiletý Santino je v Prostějově známou figurkou. Mládenec, který má za sebou nesčetné krádeže, je v poslední době stíhán za odcizení a nabourání osobního automobilu. Na verdikt měl čekat ve výchovném ústavu, odkud ale o víkendu zmizel.

„Jdu na rok do Střílek (výchovný ústav),“ pochlubil se PvNovinkám v březnu mládenec, kterého tvrdší trest za krádeže minul jen proto, že není plnoletý. Pobyl si tam ale od minulého úterý, kdy nastupoval, jen pár dnů. O víkendu už byl zase u rodiny v Prostějově. „Dostal volno za dobré chování,“ sdělil Santinův otec Robert Lakatoš. Zas tak dobré ale nebylo, protože o odměně v podobě opušťáku neměli v ústavu žádnou zprávu. „V současné době zde není, víc k tomu nemohu říct,“ odpověděl na dotaz PvNovinek zaměstnanec ústavu, který si nepřál být jmenován.

Santinova přítomnost v Prostějově  ale díky jeho nezaměnitelnému vzhledu nezůstala dlouho utajena, proto byl urychleně přepraven do bezpečí. Podle redakčního zdroje je momentálně u strýce v Ostravě.

Na pohyb mládence redakce upozornila Policii ČR. Na mužích zákona teď je, zda se jim podaří mladistvého delikventa zadržet a vrátit do soudem určené výchovy dřív, než se dopustí dalších trestných činů. (ber) 

Poslat nový komentář