Nezletilý romský delikvent dopaden, rodinný příslušník ho "práskl"

Nezletilý romský delikvent dopaden, rodinný příslušník ho "práskl"
ilustrační foto

 

Sedmnáctiletý Santino je v Prostějově známou figurkou. Mládenec, který má za sebou nesčetné krádeže, je v poslední době stíhán za odcizení a nabourání osobního automobilu. Na verdikt měl čekat ve výchovném ústavu ve Střílkách, odkud ale koncem dubna po pouhých čtyřech dnech pobytu zmizel. Policisté ho ale v úterý dopadli a transportovali zpět.

Ze Střílek zmizel údajně kvůli špatné stravě, aby se objevil v Prostějově. Půda ale pro něj byla natolik horká, že následně vyhledal azyl u strýce v Ostravě, o čemž redakce informovala policii. Santina ale policisté dopadli opět v Prostějově, kam se po pár dnech zase vrátil. "Byl u přátel v Rozhonce, ale ani se moc neskrýval. Nakonec ho policisté odvezli přímo z hřiště, kde hrál fotbal," sdělil PvNovinkám zdroj ze Santinova okolí. Podle něj za bleskovou akcí stojí zřejmě Santinův rodinný příslušník, který klukův pobyt prostě "práskl".

V současné době už je opět ve výchovném ústavu ve Střílkách, tentokrát ale na oddělení s přísným dozorem. Měl by tam být rok, až do doby, kdy oslaví plnoletost.  O tom, kam povede jeho další cesta, ale rozhodnou soudy. Na triku toho má ryšavý nenechavec, který má na svědomí i nedávnou havárku s ukradeným autem, docela dost. (ber)

Poslat nový komentář