Den stromů se bude slavit na náměstí

Den stromů se bude slavit na náměstí
(Ilustrační foto a zdroj Ekocentrum Iris Prostějov)

Den stromů je svátek, který se slaví po celém světě od poloviny 19. století a slavit se bude také v Prostějově. V sobotu 15. října to bude osvětová akce pro všechny generace.

V rámci celosvětového Dne stromů proběhne na náměstí T.G. Masaryka v době od 9 do 12 hodin program pro všechny věkové skupiny. Lidé zde najdou informace pro dospělé, výstavu o stromech, hravé, výtvarné a naučné aktivity pro děti, informace o známých i neznámých plodech našich dřevin. Po celé dopoledne bude hrát živá hudba, návštěvníci se mohou těšit na kulturní vystoupení.

Co je Den stromů?

Slaví se po celém světě už od poloviny 19. století. Datum oslav se ale liší podle klimatických podmínek jednotlivých zemí. Roku 1951 přijala FAO (Food and Agriculture Organisation) Spojených národů následující usnesení: Konference shledala jako potřebné, aby si všichni lidé uvědomovali jak estetickou a psychologickou, tak i hospodářskou hodnotu lesa, a proto se doporučuje, aby se každoročně ve všech členských státech slavil světový svátek stromu, a to v době, kdy se to za lokálních podmínek zdá být příhodné.

(Ilustrační foto a zdroj Ekocentrum Iris Prostějov)

Komentáře

Spíš den pařezů a uschlých proutků............haha

Poslat nový komentář