Dlouhé prázdniny znamenají rodinné komplikace

Dlouhé prázdniny znamenají rodinné komplikace
ilustrační foto internet

 

Letošní vánoce nadělí jeden dárek navíc školákům. Volno v podobě šestnácti dnů prázdnin je pro děti vítaným volnem, řadě rodičů ale způsobil nemalé problémy. Řeší totiž Nerudovskou otázku kam s ním.

Škola končí v pátek 20. prosince, děti se do lavic vrátí až 6. ledna. Řadě rodičů přibyly vrásky na čele. Zejména těm, kteří musí do práce i o svátcích. „Jsem prodavačka, pracuji i na Štědrý den. Kluky odvezu k prarodičům, vyzvednu se je až 24. prosince,“ sdělila PvNovinkám rozvedená Jana. Na druhou polovinu prázdnin si podle jejích slov bere děti bývalý manžel.

Manželé Máchovi zase řeší dny po svátcích. Oba totiž musí 2. a 3. ledna do práce. „Štafetu přeberou sousedi, my jim děti hlídáme v pondělí a v pátek o vánočním týdnu,“ vysvětlila sousedskou výpomoc paní Jana. Prarodiče totiž rovněž pracují.

U Víchů je situace mnohem jednodušší. Hlídání nejmladšího člena rodiny, šestiletého Romana, obstarají dva starší sourozenci. „Praktikujeme to vlastně od doby, co nejstarší kluk dovršil 12 let. Je na něj spolehnutí, navíc jsme na telefonu. Nikdy žádný problém nebyl,“ dodala Zdena Víchová. (ber)

Poslat nový komentář