Cipísek pozval děti na lampionový průvod

Cipísek pozval děti na lampionový průvod

Mateřské centrum Cipísek uspořádalo i letos tradiční listopadovou akci Bude zima bude mráz aneb lampionová cesta za panem myslivcem. 10. ročník akce přilákal rekordní počet rodičů s dětmi, dlouhatánský světélkující had už ovinul kruh u hvězdárny v Kolářových sadech a poslední účastníci lampionového průvodu teprve opouštěli stanoviště u Mateřského centra Cipísek na sídlišti Svobody.
Smyslem této velice populární akce je nejen zábava a lampionové putování za pohádkou a pamlskem, ale hlavně přinést krmení pro lesní zvířátka, aby v zimě netrpěla hladem. Na konci cesty čeká na děti pan myslivec Karel Michl, který si spokojeně odváží pytle dobrot pro srnky, zajíce, bažanty. Každá rodina donese něco z bohatství podzimních plodů, jako jsou kaštany, žaludy, kukuřice, mrkev nebo také usušené pečivo. Na všech dobrotách si pak v zimě pochutnávají obyvatelé lesa v okolí Hluchova a Běleckého mlýna.
„S panem Michlem spolupracujeme už od samého začátku projektu na podporu ochrany přírody. Pro ty nejmenší děti je to zatím příjemná zábava, ale určitě má svůj smysl. A myslivci jim jejich snahu nasbírat pár kaštanů nebo žaludů stokrát vynahradí, protože jim dovezou knížky o přírodě, omalovánky a pastelky,“ vyjádřily své uspokojení nad vzájemnou spoluprací koordinátorky MC Cipísek Jitka Zapletalová a Markéta Skládalová.
Na pódiu u hvězdárny už bylo připravené promítací plátno a děti se společně podívaly na pohádku o víle Amálce, zazpívaly si s kytarou své oblíbené písničky a pak se spokojeně rozešly domů. Lampiony už měly sice zhasnuté, ale hlavinky plné dojmů a ruce obtěžkané pěknou odměnou.
S myslivcem panem Michlem a Mysliveckým spolkem Háj Lešany spolupracuje Cipísek nejen při lampionové cestě, ale také při zimních procházkách či letních výletech rodičů a dětí do přírody.
Letos se uskutečnilo už 10. jubilejní setkání myslivců a Cipíska a myslivci ocenili pomoc a aktivitu vedoucí centra Jitky Zapletalové malým dárkem, květinami a diplomem, který ji předal osobně předseda okresního Mysliveckého spolku Jan Toman.
(jap)

Poslat nový komentář