Žijí mezi námi, milá výstava zdravotně postižených dětí

Žijí mezi námi, milá výstava zdravotně postižených dětí
ilustrační foto

Dnešním dnem skončila v Regionálním informačním centru v prostorách prostějovského zámku prodejní výstava prací dětí a žáků speciálního školství, která se konala pod záštitou místostarostky Aleny Raškové. Stejně jako v loňském roce se zde prezentovaly příspěvková sdružení a organizace, které poskytují sociální služby.

Zahájení výstavy se uskutečnilo letos poprvé v podkrovním sále zrekonstruované městské knihovny a zúčastnila se na ho řada prostějovských zařízení poskytujících služby, jež mohou využívat lidé se zdravotním postižením a senioři. 

„Bylo to velice milé setkání, kterého se zúčastnili děti i dospělí. Připravili si dojemná vystoupení, člověka až překvapí, jak jsou šikovní. Zajímavé a praktické ruční práce z tvořivých dílniček jednotlivých organizací si pak mohli na prodejní výstavce v Regionálním informačním centru v zámku lidé koupit jako dárek nebo pozornost pro své přátele a známé,“ uvedla místostarostka Alena Rašková. 

Předvánoční akce nazvaná „Žijí mezi námi“ se stala již tradiční prezentací činností, které uživatelé sociálních služeb vyvíjejí. V průběhu několikadenního programu se představila Občanská sdružení Lipka a Jistota, Sociální služby Prostějov, Dobrovolnické centrum ADRA, Domov důchodců, Tyflo centrum, Centrum sociálních služeb. Akce probíhala pod patronátem Města Prostějov.    

(jap) 

Poslat nový komentář