Zavře oblíbenou diskotéku v Moravě nová vyhláška města?

Zavře oblíbenou diskotéku v Moravě nová vyhláška města?
ilustrační foto internet

 

Zvýšený počet přestupků proti veřejnému pořádku a rušení nočního klidu v Olomoucké ulici přiměl město v dubnu k prvnímu opatření. Na stížnosti obyvatel okolních ulic reagoval zvýšeným počtem hlídek městské policie. Situace se ale opět vyhrotila, na radnici dorazila petice a magistrát zvažuje další krok. Provozní dobu diskotéky by měla omezit obecní vyhláška. A to výrazně.

Na zvýšený provoz o víkendu si obyvatelé Olomoucké, Lužické a dalších ulic stěžují již od znovuzprovoznění  diskotéky. „Hluk, neustále přijíždějící a odjíždějící auta, to je pro lidi, kteří si o víkendu chtějí odpočinout, velký problém. K němu se přidávají excesy v podobě znečištění vchodů domů a podobně,“ nechal se slyšet jeden z místních, který radnici adresoval nejednu stížnost. Teď na radnici dorazila petice se 103 podpisy. Žádá omezení provozní doby a zároveň osočuje vedení města, že situaci nevěnuje pozornost.  

Podle náměstkyně primátora Aleny Raškové není problém v samotné diskotéce. Na jednání, kterého se přímo v restauračním zařízení zúčastnili mimo jiné zástupci policie a hygieny, bylo zjištěno, že prostory jsou v naprostém pořádku a odhlučněné. „Jde o klubové zařízení s omezeným počtem návštěvníků, “ podotkla Rašková s tím, že pravou příčinou problémů je chování hostů, kteří odcházejí či čekají na vstup. „To ale majitel zařízení ovlivnit nemůže,“ dodala.

DC Morava je mezi mládeží v Prostějově velmi oblíben. „Je to mimo Avalonu a Xclubu jediné zařízení, kde se dá o víkendu poslouchat hudba a tančit. Vyhovuje nám i otevírací doba, která je tuším do 4 hodin ráno. Když mám odpolední směnu, jdu tam totiž až kolem 23 hodiny,“ sdělila PvNovinkám dvacetiletá Michala, která je pravidelnou návštěvnicí stejně jako řada jejích přítelkyň. „Dva dny v týdnu se to snad dá vydržet. Když tam chodili pravidelně strážníci, byl  klid,“ dodala.

Primátor Miroslav Pišťák vysvětlil, že hlídky strážníků nelze stabilně držet v jediné lokalitě. „Musí zasahovat na celém katastru města,“ konstatoval s tím, že ve věci vydal pokyn právnímu odboru magistrátu. „Zpracuje návrh vyhlášky, která se bude týkat tohoto zařízení. Provozní dobu omezí do 22 hodiny,“ uvedl.

Zda se tak vyřeší problémy, je otázka. U podobných případů se totiž stalo, že se takto „postižení“ podnikatelé obrátili na ústavní soud. A ten jim dal za pravdu v tom, že taková vyhláška diskriminuje jejich podnikání. (ber)

Komentáře

Jediná slušná diskotéka a chtějí ji zavřít?Pak už v Pv nebude vůbec nic.Ještě zbourejte KaS a zavřete X bar a je to mrtvé město.

Zavřít jediné místo v Prostějově, kde se slušní kluci můžou změnit v neurvalé alkoholiky a počestné mladé ženy v nadržené čubky? Proboha proč? A kde pak budou všichni do rána chlastat? Vždyť tam mají levnější pití než v sámošce. 

Musím reagovat,protože je to celé k smíchu.

Nejsem pravidelnou návštěvnicí ale po poslední návštěvě mě s kamarádkou při odchodu z DC Morava zastavila hlídka městské policie a zeptali se nás zda bychom s nimi chtěli mít sex, že by nás kousek odvezli na klidné místo.

Tak pokud takto funguje MP a takto hlídá pořádek v ulicích tak pak se není co divit,že?

Osobně jsem si chtěla vzít identifikační číslo policisty,ale vzhledem k tomu,že jich v autě sedělo 5 tak jsem to raději vzdala,nabídku ignorovala a kvapem hnala domů. Ještě by se to totiž mohlo obrátit proti mě. Přece jen,by si povedená uniformovaná partička poskytla vzájemné aliby a ze mě by udělali nějakou lehkou děvu....

Je to na blití. Pomáhat a chránit!

No však je to tu už psáno, od pořádku ve městě je MP. V destinacích na celém světě, kde jsou nějaké noční kluby se motá celou noc 5 aut s MP a je pořádek hned, jen u nás nejde strážníky vidět ani přes den natož tak v noci. Jo to ve zlaté bráně, kde mají vlastní bezpečáky je vidět MP dosti často jak otravují prodovačky....

Pro obháhce tohoto nočního podniku. Až se dva dny v týndu (mimochodem pro většinu pracujících jediné možné) nevyspíte jak byste sami chtěli a potřebovali, jen kvůli jednomu podniku, tak budete mluvit jinak. Mám podobný problém s hospodou Koliba. Kdy je zahrádka(terasa) braná jako součást restaurace  a lidi tam tak v pátky a soboty řvou do ranních hodin jak paviáni (žádné přemísťování v deset dovnitř). V létě kdy chcte mít opravdu okna otevřená, je nemožné usnout a když už náhodou usnete, tak Vás co půl hodiny probudí nějaký skřek opilých návětěvníků. Můžu se opravdu vyspat jen dny jako je pátek a sobota. Jinak pracuji dlouho a brzy vstávám. Někdy je to fakt zoufalost a slečna co to výše v článku obhajuje, jako že dva dny se dají přežít, tak by měla začít chodit do práce. Asi by jí to přešlo. Kdyby lidi byli ohleduplní a ne "hovada", co když se napijou, tak mají potřebu všechno ničit a řvát na celé kolo, tak by tyhle podniky mohly fungovat bez problémů. Takže začněte u sebe obhájci těchto zařízení a návštěvníci. Kdybyste se uměli normálně chovat, nikdo by Vám to zakazovat nechtěl. Ale když u svého odchodu musíte něco rozbíjet a řvát, tak čemu se divíte? Jak by se Vám líbilo ráno poškrábané auto, převrácené popelnice, poblité baráky tam u Vás? Nemluvě o tom, že jsou lidé co třebas ráno vstávají do práce a opravdu mají potřebu se vyspat více jak dvě hodiny? 

Na jednu stranu musím souhlasit se stížnostmi protože také bydlím v okolí a kravál jento pořádný. K tomu každé ráno po akci musím z baráku sklízet skleničky od alkoholu a zametat zem apod. Na druhou stranu se taky ráds bavím a jelikož je Morava podnik slušný a hezký tak mi přijde jako hloupost chtít zavřít skoro jediný klub v prostějově. Lidi by se měli začít chovat jako lidi a brát zřetel na ostatní a byl by klid. Za to přece nemůže provozovatel. Jednou auto městské policie u vchodu je asi málo,nevo málo zasahují..

U simetrixu neni zas tak moc obytna zonA.  A jeste k Panu-i nejtolerantnejsimu spoluobcanovi. Muzes si tam koupit dum a pak takhle kecej. 

Ježiši vždyť strázníci jediný co dělají,tak v kanclu houpou nohama,tak ať mají aspoň nějakou práci přes víkend ! A ! Dříve tu bylo o 20 000 obyvatelů víc a díky našim ,,kámošům,, na radnici se mladí stále stěhují! Není tu práce a teď už tu nebude ani zábava ! Pokračujte v tomto a bude tu jen kupa důchodců,která si obletí ve čvtrtek naše supermarkety (a že jich máme hodně !) a konec ! Bože ! To se hned člověk musí rozčílit ? Ať nám město postaví obrovskej klub teda ! Tak aby to všem vyhovovalo !

Z reakce lidí,kteří podepsali petici, by se dalo soudit, že je to jediný noční podnik ve městě. Kdyby tak reagovali všichni, můžeme takovéto podniky odsunout za hranici města a budeme jezdit za zábavou do jiných měst, kde jsou tolerantnější spoluobčané.

A co na neporadek a ruseni nocniho klidu rika kamerovy system? Bohuzel musim souhlasit,ze poskrabana auta, znicene popelnice, znacky i stromy jsou dilem premiry alkoholu v krvi nekterych jedincu. 

Poslat nový komentář