V kauze diskotéky Morava bude mít slovo i ministerstvo vnitra

V kauze diskotéky Morava bude mít slovo i ministerstvo vnitra
ilustrační foto dcm - fb.

 

Jak PvNovinky před časem informovaly, na magistrát dorazila petice se stovkou podpisů, žádajících omezení provozní doby diskotéky Morava kvůli ruchu na ulici. Město reagovalo možným návrhem vyhlášky, veřejnost další peticí, kterou podepsalo osm stovek lidí. Teď je kauza v rukou ministerstva.

Primátor Miroslav Pišťák, kterého v původní petici občané osočili z nezájmu celou věc řešit, nechal právní oddělení vypracovat návrh vyhlášky, která by provozní dobu DC Morava upravila. Majitel klubu šel do protiútoku – fyzicky podepsalo petici za zachování provozu šest stovek lidí, na internetu dalších dvě stě.

Magistrát následně vyhlášku odeslal k posouzení na ministerstvo vnitra. „Osobně neočekávám, že by se situace vyřešila do konce tohoto volebního období,“ konstatoval na čtvrteční tiskové konferenci primátor. Zároveň dodal, že o obou peticích a postupu bude informovat na zářijovém jednání zastupitele.

Podle právníka, kterého PvNovinky již na začátku kauzy oslovily, by v případě omezení provozní doby vyhláškou majitel klubu uspěl i při soudním sporu. „Osobně to chápu jako poslední páku, všechno ostatní máš v pořádku, na tom tě neutopíme, tak to zkusíme touhle cestou. V takových případech soud rozhodl, že podobné cílené vyhlášky jsou pro podnikatele diskriminující, protože je omezují v podnikání. Toto je přesně ten případ,“ konstatoval . (ber)

Komentáře

Co může 75-letý důchodce řěšit.Je to jenom figurka.

Poslat nový komentář