Roztleská POINT i Prahu? Držme pěsti!

Roztleská POINT i Prahu? Držme pěsti!
ilustrační foto

 

Veleúspěšné představení prostějovského amatérského divadla Point míří do Prahy. V rámci přehlídka amatérských divadelních souborů, kterou pořádá Činoherní klub, se 6. října představí s inscenací Testosteron.

Sedm chlapů, sedm povah, sedm nátur, sedm rozdílných hladin testosteronu. Muži o ženách a také sami o sobě v drsné komedii, která si ani na svatební hostině nebere servítky. To je stručná charakteristika inscenace Testosteron polského autora Andrzeje Saramonowicze, kterou bude Point hrát v Činoherním klubu Praha. 

Cesta na prestižní českou scénu vedla přes Piknik Volyně, kde představení v roli porotce shlédl dramaturg divadla Radvan Pácl. "Testosteron jsme nastudovali za pouhé tři měsíce a odehráli ho zatím asi dvacetkrát. Je to dobrá hra, baví nás a užíváme si to. Zřejmě je ta radost na nás vidět, protože publikum naše výkony odměňuje potleskem," smál se ředitel divadla Aleš Procházka.

Testosteron sklidil zasloužené uznání i na již zmíněném Jiráskově Hronovu.

Podle Procházky přicházejí nabídky hostování z celé republiky. "Zvali nás třeba do Kláštěrce nad Ohří, což jsme museli z důvodů časových odmítnout. Do Prahy ale pojedeme hrát zcela jistě. Tak nám držte pěsti," požádal čtenáře PvNovinek jménem souboru Aleš Procházka. (ber)

Poslat nový komentář