Filmový tábor Sobotín

Filmový tábor Sobotín
ilustrační foto divadlo Point

Divadelníci mají v letošní sezóně hodně napilno. Domácí scéna, zájezdová představení, soutěžní přehlídky, nová představení a filmový tábor. Tábor je určen pro děti a mládež od 10 do 17 let a koná se 1. – 13. srpna 2016.

Testosteron, E=mc2, lásko moje a Baskervillská bestie se drží v repertoáru Divadla Point a sklízí úspěchy. K nim se nyní řadí čerstvá inscenace Maturanti (Matěj Randár) v režii Jakuba Hyndricha. Divadlo ověnčila také Cena Olomouckého kraje za „Výjimečný počin roku 2015 v oblasti umění – divadlo“. Radost udělaly také ceny v Krajské postupové přehlídce a nominace do celostátní soutěže za E=mc2, lásko moje. To ale „Poinťákům“ nestačí!

„Už pár měsíců se připravujeme na letní filmový tábor Sobotín 2016. Pro letošní ročník jsme si zvolili atraktivní téma: KOMIKSOVÉ POSTAVY VE FILMU. Zaměříme se na nejrůznější techniky a filmové triky, které se vyvíjí od počátku filmu až do dneška. Seznámíme účastníky s postupy velkých filmových „vynálezců“. V praxi si mladí filmaři vyzkouší jaké to je tvořit, hrát, vymýšlet zápletky, nové postavy, scénu. Jaké to je stát se režisérem, kameramanem, scénografem nebo střihačem. A hlavně jaké to je natočit opravdový film, který pak ve slavnostní premiéře zhodnotí diváci,“ láká na filmový pobyt principál divadla Aleš Procházka. Ještě je možné se přihlásit, zbývá posledních pár dní.

Více informací na http://www.divadlopoint.cz/filmovy-tabor-sobotin (red)

Poslat nový komentář