Filmový tábor již od pondělí!

Filmový tábor již od pondělí!
ilustrační foto Sobotín

Už od roku 2005 jezdí do letního tábora v Sobotíně prostějovští divadelníci a filmaři, aby tam společně s dětmi a mladými lidmi filmovali a užívali si legraci a letní pohodu. Kromě lektorů z řad členů Divadla Point, kteří tuto tradici založili, jezdí už na filmový tábor jako lektoři také bývalí účastníci, a to je pro organizátory známkou stále dobré kvality.

"Letošní ročník se koná od 31. července do 12. srpna 2017. Pořádá jej Gymnázium Jiřího Wolkera ve spolupráci s Městskou knihovnou Prostějov. Organizaci akce mají samozřejmě na starost členové Divadla Point. A letos k nim přibude i několik lektorů z českých divadel. Účastníci se mohou těšit nejen na pokročilou práci s kamerou, ale pro ty mladší jsou připraveny i úplné základy práce s kamerou. Dále se letošní ročník zaměří na hledání námětů, na tvorbu scénářů, střih videa a postprodukci. Je jasné, že tvůrčí týmy si musejí navrhnout a vyrobit případné kulisy, rekvizity, naučí se základům filmového líčení nebo výrobě masek. V případě zájmu se účastníci podílí na přípravě choreografií, projdou pohybovou a taneční průpravou. Společně s našimi lektory také mladí tvůrci sami hledají nebo skládají filmovou hudbu, pracují se zvukovými efekty a třeba i dabingem. To vše je pak využíváme při finální tvorbě krátkého filmu.

"Mám ohromnou radost, když se dovídám, že někomu, kdo kdysi jezdil jako malé dítko do Sobotína, se podařilo prorazit v divadle nebo ve filmu. Mnozí někdejší účastníci se stali úspěšnými muzikanty nebo se věnují fotografování a výtvarnému umění,“ říká Aleš Procházka, principál Divadla Point. (Zdroj Point.cz)

Poslat nový komentář