Město Prostějov je připraveno pomoci divadlu Point se zázemím!

Město Prostějov je připraveno pomoci divadlu Point se zázemím!
ilustrační foto divadlo Point

Do nepříjemné situace se koncem roku 2017 dostalo studentské divadlo Point, které přišlo o „své“ divadelní zázemí v Olomoucké ulici. S pomocí tehdy přišlo město Prostějov a poskytlo souboru prostory v bývalé základní škole na Husově náměstí. Podle náměstkyně primátora Milady Sokolové, která má ve své gesci oblast kultury a ochrany životního prostředí, město ani teď mladé divadelníky na holičkách nenechá. Po první částečné výpomoci divadelníkům se připravuje další.

„Prošli jsme stávající prostory, které divadlo používá a kde má uskladněn materiál. Podívali jsme se také do budoucího divadelního sálu na úpravy, které tam probíhají, abychom zjistili, co můžeme dál udělat pro to, aby divadlo mohlo co nejdříve přivítat své diváky,“ uvedla po pondělní (19. 11. 2018) návštěvě divadla.

V současnosti divadelníci z dotačních peněz poskytnutých Olomouckým krajem nakupují věci potřebné pro vybavení divadelního sálu.

„Studentské divadlo rozhodně nezůstane bez podpory města. Po první částečné pomoci, chystáme finanční injekci, kterou směřujeme na začátek roku 2019, a to pro kompletní dokončení sálu,“ doplnil náměstek primátora Jan Krchňavý zodpovědný za školství a sport.

Mladí umělci se už brzy opět postaví na divadelní prkna a zahájí svou staronovou činnost, slíbil to jejich principál Aleš Procházka.  "Divadlo Point po přestěhování do prostor bývalé školy na Husově náměstí (téměř před rokem), už pilně zkouší. Je však nutné prostory zařídit tak, abychom mohli nabídnout divákům i hercům opravdový divadelní sál. V létě jsme získali zmíněnou finanční dotaci 150 tisíc korun od Olomouckého kraje. Padesátiprocentní spoluúčast na dotaci nese Gymnázium Jiřího Wolkera. V tuto chvíli proběhlo vymalování a ve výrobě jsou například osvětlovací rampy a další nezbytné vybavení. Zároveň jednáme s vedením města Prostějova o dalším financování nezbytného materiálu a prací. Velice mě těší, že máme jejich velkou podporu. A že se mají diváci na co těšit. Můžu slíbit, že nás ještě v této sezóně čekají dvě premiéry. První bude klasická komedie Charleyova teta (J. B. Thomas) a druhý titul zatím držíme pod pokličkou - zatím prozradím, že si v něm zahrají pánové z úspěšného Testosteronu. Už se nemůžeme dočkat na první diváky v novém."

Soubor, který znají stovky diváků je známý například divadelními kusy, jako Nahý Wolker; Baskervillská bestie; Testosteron; Čajzni škváru, Olivere!; Maturanti; E=MC2, lásko moje; Denis Doll; Tom Sawyer a jejich výčet je daleko delší. V repertoáru najdeme inscenace jak kolektivně - autorské, tak režisérské a soubor je ověnčen řadou cen z přehlídek amatérských divadel. (red)

Poslat nový komentář