Nedělní pohádka pobaví děti i dospělé

Nedělní pohádka pobaví děti i dospělé
ilustrační foto

Prostějovští loutkáři z divadla Starost připravili na neděli 5. srpna pohádkové odpoledne nejen pro děti, ale i pro odrostlejší publikum. V atriu Kavárny Špalíček předvedou od 17 hodin pohádkový příběh „Rytíř Šnofonius a Mordulina čili Turandot, ta druhá....“ od takřka kmenového autora divadla Starost Aloise Gallata.

„Jde o další kus z pera našeho ,kultovníhoʼ autora, který se stal v historii spolku nejčastěji uváděným autorem. Od doby našeho vzniku v roce 1986 jsme nacvičili již jeho třetí dílko. V tomto představení se objeví i některé nové tváře našeho divadla a také režisér je v tomto případě zbrusu nový, i když v oblasti amatérského divadla jde o velmi známé jméno - Zbyněk Melka,“ uvádí vedoucí souboru Ivan Čech. Hříčka Rytíř Šnofonius je lehkou parodií, děti i dospělí se mohou těšit na představení plné vtipu, pěkných písniček a smíchu.

Snad každý divadelní spolek je něčím zvláštní a jedinečný. Loutkoherecký spolek Starost využívá historických marionet v kombinaci s odkrytým vedením loutek a s vystoupením živých herců na scéně. To podmiňuje kvalitní výběr repertoáru, v naprosté většině jde o texty lidových loutkářů.

„Máme-li stručně charakterizovat v čem je STAROST specifická, tak je to naprostá převaha vystoupení pod širým nebem oproti těm interiérovým. Nejčastěji jsme tedy k zastižení v parcích, na hradech, zámcích, zříceninách, historických náměstích, jarmarcích, skanzenech,“ vysvětlil Ivan Čech. Komorní a velmi příjemné prostředí atria Kavárny Špalíček se určitě bude zamlouvat dětem i jejich dospěláckému doprovodu. Loutkové divadlo Starost vystupuje s finanční podporou Statutárního města Prostějov a Olomouckého kraje.    

(jap)

Poslat nový komentář