Vánoční koncert navodil sváteční atmosféru

Vánoční koncert navodil sváteční atmosféru
Velký pěvecký sbor na jevišti Městského divadla

Pěvecký sbor Cyrilometodějského gymnázia se představil v neděli v podvečer na slavnostním vánočním koncertu. V programu nechyběly vánoční písně a koledy, vyvrcholením poslední adventní neděle byla Rybova Česká mše vánoční „Hej, mistře!“

Městské divadlo patřilo v úvodním vystoupení dětem z mateřské školy při Cyrilometodějském gymnáziu, které připravila učitelka Liliana Pospíšilová a na kytaru doprovodila Pavla Zbořilová. Poté už na jeviště divadelního sálu nastoupil velký pěvecký sbor, který se rozezpíval nejprve v řadě vánočních písní a koled a přednesl dvě z Dvořákových Biblických písní. Hlavním bodem programu pak byla Česká mše vánoční „Hej, mistře!“ Jakuba Jana Ryby. Spolu s pěveckým sborem pod vedením Bohumily Měchurové se představili sólisté Pavla Zbořilová, Věra Maňásková, Pavel Drápal a Vítězslav Šlahař za doprovodu komorního orchestru. Na samotný závěr zazněl známý vánoční hymnus Narodil se Kristus Pán. 

Výtěžek ze vstupného a dobrovolných darů věnovala škola na vzdělání adoptivního indického chlapce, kterému přispívá v rámci programu „Adopce na dálku.“  Na uspořádání vánočního koncertu se finančně podílelo Město Prostějov.      

(jap)

Poslat nový komentář