Chcete se stát dobrovolníkem a pomáhat lidem?

Chcete se stát dobrovolníkem a pomáhat lidem?
ilustrační foto Maltézská pomoc

Maltézská pomoc organizuje na Prostějovsku již druhým rokem dobrovolníky, kteří docházejí do Domova seniorů Prostějov v Nerudově ulici. Další prostějovské instituce poskytující sociální služby se na svoje dobrovolníky těší.

Dobrovolník je člověk, který rozdává dobro, nabízí ho druhým a nepotřebuje k tomu nic víc, než svůj čas a chuť, nedostává za svůj dar nic hmotného, nic zdanitelného. Získává dobrý pocit, nové zkušenosti, potkává ho malinko víc štěstí než obvykle, uvědomuje si lidství v sobě. A to stejné pociťuje i ten člověk, kterému svůj čas dobrovolník dává. Dobrovolník je společník, jehož úkolem je laskavé trávení času (zpravidla 2 hodiny týdně) se starším člověkem, a to povídáním, čtením, vzpomínáním nebo procházkou. Svoji společnost a pozornost věnuje jen a jen jednomu člověku v seniorském věku.

Pro pohodovou aktivní činnost dobrovolníka Maltézská pomoc nabízí proškolení, průběžnou pomoc v komunikaci, vzájemná setkávání dobrovolníků, předávání zkušeností s odborníky ze sociální oblasti, pojištění a úhradu cestovného ke klientovi.

Pokud máte zájem a odhodlání a chcete i vy pomoci druhému člověku k životu ve vztazích, rádi vás v Maltézské pomoci přivítají. Více informací naleznete na stránkách www.maltezskapomoc.cz, své dotazy můžete směřovat na koordinátorku dobrovolníků Bc. Martinu Komárkovou, e-mail: martina.komarkova@maltezskapomoc.cz nebo na telefonní číslo 731 695 386. (red)

Poslat nový komentář