Syn agresivně útočil na své rodiče

Syn agresivně útočil na své rodiče
ilustrační foto

Šestadvacetiletý muž útočil v bytě na Poděbradově náměstí v Prostějově na své rodiče už rok a půl a jeho agrese se stupňovala.

V pondělí 9. července musela prostějovská policie bránit seniorský pár před jejich vlastním synem. Agrese muže byla tak velká, že dokonce zaútočil i na policistu z hlídky, která byla přivolána na místo.

„Důvodem napadení vlastních rodičů byly peníze, které šestadvacetiletý muž nejprve požadoval po své matce. Když mu je odmítla vydat, smýkal s ní po bytě a vulgárně nadával. Následně požadoval peníze po svém devětašedesátilétm otci, který mu peníze také odmítl dát, syn ho napadl pěstmi, častoval nadávky a vyhrožoval podřezáním“, shrnula policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policii ze strachu přivolala matka šestadvacetiletého muže. Po útoku pěstmi, lokty a několika kopanci, byl útočník několika chvaty spacifikován a skončil v poutech. Jak se brzy při vyšetřování ukázalo, muž neútočil na své rodiče poprvé. Agresivní útoky se odehrávaly již rok a půl a stupňovaly se. Policisté tedy případ vyhodnotili jako domácí násilí a muže vykázali na deset dní ze společného obydlí a bezprostřední blízkosti. Muž je dále stíhán za vydírání a násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Nyní je pachatel vyšetřován na svobodě.

(pž)

Poslat nový komentář