Navrtávače nádrží dopadla Policie. Stejně, jako naftové straky!

Navrtávače nádrží dopadla Policie. Stejně, jako naftové straky!
Foto PČR
Další fotky: 
Navrtávače nádrží dopadla Policie. Stejně, jako naftové straky!

Prostějovští policisté zadrželi čtveřici, která má podle nich na svědomí přes dvacet případů navrtaných palivových nádrží u osobních aut v Prostějově a širokém okolí. Případy se staly od ledna do února letošního roku, dohromady se zlodějům podařilo ukrást přes 600 litrů nafty a benzinu. Za krádež a poškození cizí věci jim hrozí až dva roky vězení. Ve stejné době zadrželi také naftaře. Tři mládenci kradli naftu z nádrží stavebních strojů a nákladních aut. 

Palivové nádrže začali pachatelé navrtávat u aut od 7. ledna, poslední případ se stal 6. února. Na začátku se zaměřovali na auta stojící v prostějovských ulicích, později se jejich rádius rozšířil i na okolní obce, kradli například v Seloutkách, Výšovicích, Brodku u Prostějova, v Hrubčicích či ve Smržicích. "Trestná činnost se odehrávala v noci. Pachatelé do vozidel nevnikali, nezanechávali příliš stop. Hledali jsme proto jinou cestu, jak tuto sériovou trestnou činnost odhalit," řekl vedoucí obvodního oddělení Prostějov 2 Petr Kočíř. Kvůli odhalení pachatelů krádeží sestavil speciální tým, který se věnoval výhradně těmto případům a zvýšil noční hlídkovou činnost.  

"Jako pachatele jsme nakonec ustavili čtyři mladíky ve věku 20 až 25 let. Dva z nich jsou bratři, nejstarší z pachatelů je recidivista, ostatní dosud nebyli trestáni. V trestné činnosti se různě střídali," doplnil Kočí. Na svědomí mají zloději 24 navrtaných nádrží. Škoda odcizením byla vyčíslena na 22 tisíc korun, na poškozených nádržích dalších 56 tisíc korun.

Ve stejné době operovali na Prostějovsku také naftaři, kteří se zaměřovali na paliva ve stavebních strojích. Ty policisté chytili přímo při činu, v nočních hodinách v Olšanech. Dva muži ve věku 18 let a jeden mladistvý mají na svědomí osm vysátých nádrží u dvou bagrů a šesti nákladních automobilů. Odcizili přes 500 litrů nafty a způsobili škodu za téměř 24 tisíc korun. (ber)

Komentáře

Ty tresty jsou směšné.Houby 2 roky,dostanou nějakou pokutu a podmínku.Obnovení tělesných trestů za menší trestnou činnost by mělo větší úspěch.Modrá zadnice a jelita s léčením do pár týdnů

Poslat nový komentář