Bleskurychlá práce policie, jeden z mladíků je ve vazbě

Bleskurychlá práce policie, jeden z mladíků je ve vazbě
ilustrační foto

Policisté odhalili pachatele, kteří se v pondělí vloupali hned do čtyř obchodů na Prostějovsku. 

Ve středu 23. listopadu zahájili komisaři z oddělení obecné kriminality trestní stíhání tří mladých pachatelů. Mladíci ve věku 22, 19 a 17 let se v pondělí 21. listopadu vloupali do čtyř obchodů na Prostějovsku. "Jednalo se o prodejny v Lešanech, Lipové, Vícově a Seči. Scénář byl pokaždé stejný, zloději šli po potravinách, alkoholu, cigaretách různých značek, dobíjecích kupónech do mobilů a finanční hotovosti. Prakticky v každém případě rozbili skleněnou výplň vchodových dveří vedoucích do prodejen a hromadně obchod plenili. Jen v jednom případě se jim nepodařilo vniknout dovnitř přes železnou mříž na dveřích, a to do prodejny smíšeného zboží v obci Lipová," řekla k případu Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.
Souhrnně pachatelé způsobili škodu za bezmála sedmapadesát tisíc korun. Na objasnění těchto případů se podíleli jak policisté z Konicka, Plumlovska, tak komisaři z Prostějova.
Za přečiny krádež a poškození cizí věci nyní pachatelům hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, nejmladšímu, který je mladistvý, pak trest poloviční. "Nejstarší z pachatelů má bohatou trestní minulost, figuroval například v nedávno objasněných krádežích kol na Prostějovsku a je stíhán vazebně," prozradila tisková mluvčí. (red)

Poslat nový komentář