Na rychlostní komunikaci z Olomouce do Vyškova probíhají opravy

Na rychlostní komunikaci z Olomouce do Vyškova probíhají opravy
ilustrační foto

Ředitelství silnic a dálnic v těchto dnech opravuje rychlostní komunikaci R 46 na trase z Olomouce do Vyškova. Silnice dostává nová středová svodidla, která mají umožnit zvýšení povolené rychlosti. 

Opravu inicioval hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík. Ten vloni v dopise ministru dopravy kritizoval rozhodnutí státu omezit na dané trase rychlost na 100 kilometrů v hodině. Kraj si rovněž od Ředitelství silnic a dálnic opakovaně vyžádal harmonogram prací a dlouhodobě přesvědčoval všechny zúčastněné, aby opravy začaly v nejbližším možném termínu.

V současné době probíhá druhá etapa výměny starých středových svodidel. Silničáři s pracemi skončí v polovině června. Ředitelství silnic a dálnic poté bude iniciovat navýšení povolené rychlosti, prozatím na 110 kilometrů za hodinu. „Pevně věřím, že výměna středových svodidel skončí dle plánů a komunikace se co nejdříve opraví,“ řekl hejtman Tesařík. Po dokončení výměny svodidel plánuje Ředitelství silnic a dálnic opravit povrch vozovky rychlostní komunikace. V Olomouckém kraji ho opravy vozovky budou stát 160 milionů korun. Ani poté nebude možné na všech úsecích vrátit nejvyšší povolenou rychlost na 130 kilometrů v hodině. Důvodem jsou špatně řešené nájezdy, jejichž přebudování bude finančně podstatně nákladnější.    

(red)

Poslat nový komentář