Magistrát financuje opravu křižovatky, která patří kraji

Magistrát financuje opravu křižovatky, která patří kraji
ilustrační foto

Prostějovští zastupitelé rozhodli o provizorní úpravě křižovatky v Dolní ulici. Frekventované místo, kde dochází k častým dopravním nehodám, je krajskou komunikací. Přesto magistrát uvolní až 2 miliony na její úpravu.

„Chceme křižovatku provizorně upravit a vyzkoušet, zda bude funkční. Pak je možné dohodnout s krajem pevné řešení,“ zdůvodnil záměr magistrátu na četné dotazy zastupitelů náměstek primátora Zdeněk Fišer. Zastupitelům především vadí, že magistrát v době krize vydává finance z vlastní pokladny na zvelebení majetku kraje. 

„Jedná se skutečně o provizorní řešení a hlavně levné řešení. Definitivní úprava křižovatky by přišla na zhruba dvacet milionů korun. Pokud by jeden až dva miliony pomohly situaci, i když to není úplně optimální, vyřešit, pak můžeme postupovat dál. Město stejně platí projektovou dokumentaci, takže v případě, že kraj časem najde finanční prostředky na definitivní řešení, budeme připraveni,“ vysvětlil radní a předseda komise dopravy Zdeněk Peichl. 

S požehnáním zastupitelstva by měla být ještě v letošním roce úprava křižovatky v Dolní ulici u motorestu U Rodenů zahájena.   

(jap)

Poslat nový komentář