Slibovaný minirondel na Šárce? Nebude to tak hned.

Slibovaný minirondel na Šárce? Nebude to tak hned.
ilustrační foto
Další fotky: 
Slibovaný minirondel na Šárce? Nebude to tak hned.

Mini kruhový objezd, který měl už od začátku měsíce motoristům sloužit na křižovatce Šárka – Jezdecká, stále nikde. Za zpožděním, podle magistrátu, stojí dodávka retardérů, které mají jízdu zpomalit.

„Firma, která bude zpomalovače osazovat, si je nechávala vyrábět na zakázku. Jde o věc, která běžně na skladech dodavatelů neleží. Došlo tak ke zdržení,“ informovala dnes mluvčí magistrátu Jana Gáborová a doplnila, že řidiči budou moci kruhovou křižovatku začít využívat asi za týden, tedy od začátku srpna. Zpoždění vysvětluje i náměstkyně primátora Alena Rašková.

„Jsem překvapená, že stále není hotovo. Byla jsem na dovolené a po návratu jsem se nestačila divit. Je to nepříjemné vzhledem k tomu, že jsme provizorní kruhák slíbili zprovoznit na začátek prázdnin. Čekala jsem, že budou rychlejší,“ zlobí se Rašková. Kruhová křižovatka má být na silnici zatím jen namalovaná a opatřená zmíněnými zpomalovači. Původně se ale uvažovalo o jiném řešení zdejší dopravní situace.

„Nejdříve jsme chtěli, dřív než minirondel postavíme, změnit přednosti v jízdě. Rozhodli jsme se ale, že jednodušší cestou bude rondel, který v jeho první fázi necháme dočasně namalovat na silnici. Bude okamžitě v provozu a řidiči si na změnu v přednosti nebudou muset zvykat,“ doplnila Alena Rašková. Provizorní okružní křižovatku, které se máme dočkat na začátku srpna, v příštím roce nahradí klasický rondel s mírně navýšeným středem. Jak jsme už jednou informovali, nová křižovatka má zvýšit plynulost dopravy od Brněnské ulice směrem do průmyslové zóny a odklonit, v poslední době stále frekventovanější, průjezd ulicemi Lidická a Šárka. (kaa)

Ilustrační foto: archiv

 

Poslat nový komentář