Jízdu po obchvatu stoplo ministerstvo. Myší díra se promění v autostrádu?

Jízdu po obchvatu stoplo ministerstvo. Myší díra se promění v autostrádu?
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

V důsledku rekonstrukce Dolní ulice a následných oprav Olomoucké žádal magistrát Ministerstvo dopravy o možnost využití části rychlostní komunikace R46. Výjimka nebyla povolena, dopravě ve městě tak v nejbližších měsících neodlehne.

„S žádostí o využití části R46 od kruhového objezdu v Konečné ulici u Tesca po benzínovou stanici OMV Žešov po dobu rekonstrukce dvou hlavních příjezdových komunikací jsme se na ministerstvo obrátili několikrát,“ potvrdila informaci náměstkyně primátora Alena Rašková, podle které šlo hlavně o vynětí zmíněné části R46 ze zpoplatnění. Ministerstvo ale všechny žádosti smetlo ze stolu. „Opakovaně nám bylo sděleno, že rychlostní komunikaci R46 není možno v úseku kolem Prostějova bez poplatku použít. Vyjmutí obchvatu, byť na přesně určenou dobu, doloženou vážnou dopravní situací, úředníci neschválili,“ konstatoval vedoucí odboru dopravy Miroslav Nakládal.

V souvislosti s uzavřením Dolní ulice ještě není situace až tak dramatická. Horší to bude v okamžiku, kdy se uzavře Olomoucká. „Domácí budou volit nejrůznější zkratky, jak se do nákupní zóny v Konečné ulici dostat, takže taková „myší díra“ ve Vrahovicích se zcela jistě promění v autostrádu. Nicméně dálniční známku si kvůli půl kilometru silnice opravdu koupit nehodlám,“ komentoval nesmyslnost ministerského veta Milan Znojil. (ber)

Komentáře

Ještě že na ministerstvu jsou rozumní lidé. Ani si nechci představit tu kolonu, kdyby každý jezdil přes "dálnici". Už tak je Olomoucká plná, využívá ji krom mě i mnoho dalších šťastlivců s dáln.známkou.  Jen doufám, že i na prostějovském magistrátu je dost inteligentních lidí, kteří nedovolí uzavřít Olomouckou ulici dříve, než otevřou Dolní i s novým kruháčem.

Tady jde spiše o to že se ukazalo při vystavbě kruhoveho objezdu v Domamyslicích že lze jedu čast zprujezdnit ale po uzavřeni jak Dolni tak Olomoucke tak bude nejrozumejši do prostějova ani nejezdit a nebo jet na kole po cyklosteskach navic mi nejde do hlavy proc se tyto prace nemohly presunout na prazdiny kdy je i mensi provoz autobusu a mnoho rodin je na dovolenych????

Když o zavření rozhodla dopravní komise v čele s p.čou Raškovou ,tak to jistě nemohlo fungovat.

Prostějovští političtí p.čusi se ukázali.Už vidím ty,nemohoucí z auta vylézt,dědky jedoucí supermarketu jak vjedou na dálnici bezpečně a pak zase vyjedou.To by bylo nehod až by se to politickým p.čusům z radnice nelíbilo.

to je zas pí*****vina :D :D :D :D :D :D

No to bude sranda, zrovna v myší díře je to celkem os*r ať už za volantem, tak na kole. 

Tak z jakého důvodu někdo rozhodl o opravě a uzavření 2 frekventovaných silnic současně? To nikomu nedošly komplikace, které pro řidiče a potažmo i ostatní nastanou? A žádat o nějakou výjimku až po zahájení prací je pitomost.

Ministerští úředníci se jednou ukázali jako rozumní lidé. Nedovedu si představit, že by dálniční estakádu nad městem, resp. její nájezd a výjezd zaplnili sváteční řidiči. V konfrontaci s rychle jedoucími vozidly, kde málo kdo dodržuje předepsanou 90tku by se z takové objízdné trasy mohlo stát místo častých dopravních nehod. Navíc lidé využívající dálniční sítě a majíc zaplacený poplatek budou této objízdné varianty využívat. Ministerstvo je rozumné... 

Poslat nový komentář